Braga se poigrala u Bačkoj Topoli: TSC nedorastao za trku ka Ligi šampiona 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kažu da nada umire poslednja, a nadu srpskog fudbalskog viceprvaka TSC-a da će u prvoj utakmici evrokupa u Bačkoj Topoli da načini čudo Braga je razvejala u prvih petnaestak minuta.

Već tada je njena prošlonedeljna zaliha od 3:0 sa živopisnog stadiona u Portugaliji udvostručena golovima prekaljenog Picija, koji je bio dugogodišnji Benfikin strelac, u 9. minutu, Brume, koji je pristigao iz Fenerbahčea, u 13. i Fernandesa u 16.

Grogirani TSC, koji ni u najružnijem snu nije očekivao baš takav razvoj događaja, poklekao je i u 20. minutu, kada je mrežu posle tri portugalska igrača zatresao Libijac Musrati.

Do kraja prvog poluvremena ubedljiv poraz je u 40. minutu ublažio Marko Rakonjac, napadač Crvene zvezde u prethodnoj polusezoni, koji je bar pokazao da će biti značajno pojačanje za domaće bitke, a i za pokušaj u Ligi Evrope, jer će TSC svakako imati još šest evropskih izazova, što su plodovi drugog mesta u prošloj Superligi Srbije.

Trener domaćina Lazetić je izvršio čak tri izmene u svlačionici, nezadovoljan učinkom prvotimaca. U drugom poluvremenu igra je ušla u mirnije vode.

Imali su za pravo oni dobri poznavaoci prilika u srpskom i portugalskom fudbalu koji nisu gajili lažnu nadu. Znali su od početka da TSC nema čemu da se nada u okršaju s iskusnijim i kvalitetnijim timom, koji zasluženo ide u plej-of.

TSC: Simić, Petrović, Čalušić, Đorđević (od 46. Antonić), Cvetinović, Stanić, Radin, Kuveljić (od 46. Milosavljević), Pantović (od 60. Šoš), Rakonjac (od 69. Milovanović), Jovanović (od 46. Vlalukin). Trener: Lazetić.

Braga: Mateus, Marin, Nijakate, Fonte, Gomez (od 60. Mendes), Musrati (od 46. R. Fernandes), Karvaljo, R. Orta (od 46. Martinez), Pici (od 78. Sumare), A. Fernandes, Bruma (od 46. Lopes). Trener: Artur Žorge,

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari