Branioci titule, Generali PSTech Racing Team i ove godine osvojili trofej 1Foto: Branko Starcevic

U organizaciji Jedriličarskog kluba „ADA, tokom vikenda održana je treća po redu regata Belgrade Cruiser Cup 2018.

Prvi vikend leta na Savi, pod gotovo idelnim vremenskim uslovima za sportsko jedrenje, obeležila je uzbudljiva trka s učešćem 15 takmičarskih ekipa u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser, navodi se u saopštenju organizatora. Kako istističu, na regati su se nadmetale ekipe iz beogradskih jedriličarskih klubova, uz gostovanje internacionalnih timova – sa Ženevskog jezera i iz Berlina. Regatu je sudila jedriličarski sudija, Mina Stanikić.

Jak i promenljiv vetar išao je na ruku pojedinim učesnicima regate, a kao najbolji su se i ove godine pokazali predstavnici Generali PSTech Racing Team-a, Goran Stevanović i Nikola Marjanović, koji su od ove godine članovi Jedriličarskog kluba „ADA“. Na beogradskom jedriličarskom kupu u subotu, bili su pojačani i učešćem Milice Dukić. Nakon niza uspeha na međunarodnim regatama u Hrvatskoj i Austriji, zatim osvojenog trećeg mesta na Seascape MonoCup regati u Portorožu, i fantastičnog sedmog mesta na 50. Svetskom vojnom prvenstvu u jedrenju u Helsinkiju, (gde su učestvovali kao reprezentacija Vojske Srbije i jedrili u konkurenciji olimpijskih takmičara i svetskih prvaka), po povratku u Beograd, brane prošlogodišnju titulu prvaka u ukupnom plasmanu i osvajaju trofej trećeg Belgrade Cruiser Cup-a.

 Rezultati ukupnog plasmana:

1 – Goran Stevanović (JK „ADA“)

2 – Zlatan Zlatković (JK „ZEMUN“)

3 – Strahinja Blagojević (JK „ADA“)

Nezgodan vetar doneo je puno uzbuđenja kako samim učesnicima trke, tako i brojnoj publici koja je posmatrala regatu sa klupskog objekta Jedriličarskog kluba „ADA“. Uz lepo druženje i navijanje s puno neizvesnosti oko ulaska takmičara kroz cilj, i ovo izdanje Belgrade Cruiser Cup-a je ispunilo očekivanja organizatora, brojnih partnera i prijatelja regate.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari