Bredli Vigins: Trener me je seksualno zlostavljao kad sam imao 13 godina 1Bredli Vigins na Tur d'Fransu 2012. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY

Petostruki olimpijski biciklistički šampion i osvajač Tur d’Fransa Bredli Vigins otkrio je da je kao tinejdžer bio žrtva seksualnog zlostavljanja.

Pobednik Tura iz 2012. rekao je da ga je trener zlostavljao kao 13-godišnjaka.

„Kad sam bio mlađi, imao sam oko 13 godina, zlostavljao me trener. Sve je to uticalo na mene kao odraslu osobu. Samo sam događaje zakopao duboko u sebe“, izjavio je Vigins u intervjuu za magazin „Men’s Health“.

Vigins je nedavno otkrio da je patio od depresije i da je imao teško detinjstvo. Dodao je kako je većinu života proveo pokušavajući da razume odnos sa svojim ocem, australijskim biciklistom Garijem Viginsom, koji je napustio porodicu dok je Bredli još bio dečak.

„To je definitivno bilo povezano sa mojim ocem. Bio je moj heroj. Hteo sam da mu se dokažem. Bio je dobar biciklist, mogao je biti jako dobar, ali je bio protraćen talenat. Bio je alkoholičar, manično depresivan, prilično nasilan i uživao je u puno amfetamina i sportske droge u to vreme“.

Vigins je 2012. postao prvi britanski pobednik Tur d’Fransa, a nekoliko meseci kasnije osvojio olimpijsko zlato u vožnji na hronometar na Olimpijskim igrama u Londonu.

Osvojio je ukupno osam olimpijskih medalja, uključujući pet zlatnih, a sada radi kao komentator na televiziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari