Britanci sa novim selektorom poručili Srbiji: Može Pešić da priča šta hoće, nismo favoriti 1foto:FIBA

U nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, početkom novembra, košarkaši Srbije sastaće se sa Velikom Britanijom, koja je u međuvremenu promenila selektora i vratila se „korenima“.

Mark Stutel, trener Njukasl Iglsa, vodiće Britance umesto Nejtana Renkinga, koji zbog obaveza u stručnom štabu Klivelnd Kavlirsa nije u stanju da obavlja selektorsku funkciju.

Stutel je vodio reprezentaciju tokom kvalifikacija za poslednje Evropsko prvenstvo, ali je potom ustupio mesto Renkingu koji je bio šef struke tokom kvalifikacija za naredni Mundijal, ali i na poslednjem kontinentalnom takmičenju.

„Pred nama je monumentalan zadatak protiv dve košarkaški moćne zemlje, ali zato smo i tu, da se takmičimo. Bilo je mnogo pozitivnih stvari u našem poslednjem meču sa Letonijom, uključujući našu defanzivnu igru, kako smo se držali skautinga i plana igre. Moramo ponovo da uradimo sve te stvari i radimo na ishodu koji priželjkujemo“, poručio je Stutel.

Poznato lice na selektorskom mestu Britanije, Stutel se osvrnuo na komentar Svetislava Pešića da nije siguran da će sastav Srbije za naredni kvalifikacioni duel u novembru biti u poziciji favorita.

„Svaki trener ima pogled na svoju situaciju u bilo kom trenutku. Ali, nisam siguran koliko bi se ljudi iz međunarodne košarke složilli da smo favoriti protiv Srbije bez obzira da li oni igraju sa momcima iz NBA ili ne. Što se tiče njegovih komentara, on može da se oseća kako želi, a mi ćemo da se pripremamo kao da zavisi od nas, da radimo prave stvari, prikažemo britanski stil košarke i učinimo sve što možemo da budemo uspešni.“

Britanija je imala izuzetno loš nastup na Evropskom prvenstvu. Doživela je svih pet poraza, kao jedini tim sa trocifrenom negativnom koš razlikom (-152).

„Svi u timu su verovatno bili frustrirani i pomalo ispražnjeni. Ali ovaj ‘prozor’ brzo dolazi tako da je to odlična prilika da se okupimo i krenemo napred. Svaki put kada budete izabrani da predstavljate zemlju, posebno protiv moćnog tima kao što je Srbija, to je veoma uzbudljivo, a to što ćete ponovo igrati protiv Letonije u Rigi biće nešto čemu se možete radovati. Stvorili smo sjajno porodično okruženje u kampu između igrača i osoblja. Zaista je poseban osećaj kada ste deo ove grupe. Jedva čekam da se okupimo i počnemo da izgradimo nešto ponovo u narednim mesecima.“

Meč između Velike Britanije i Srbije na programu je 11. novembra u Njukaslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari