Budućnost igra za Mornar 1Foto: Cibona/ Zeljko Baksaj

Pretposlednje kolo ABA lige ne može razrešiti preostale dileme oko plasmana u plej-of i ispadanja iz lige, ali će svakako malo razbistriti situaciju pri vrhu i na dnu.

Na samom vrhu situacija je skoro zakucana, Partizan, Budućnost i Crvena zvezda će u plej-of sa sadašnjih pozicija.

Raspored kola je pomalo čudan, nije se ove sezone nijednom desilo da se čak tri utakmice igraju u ponedeljak, bio je to termin koji je redovno koristila Crvena zvezda zbog obaveza u Evroligi petkom.

I derbi kola je tad na programu, Cedevita Olimpija mora da pobedi Budućnost da bi zadržala kakve takve šanse za plasman na četvrtu poziciju. Ni pobeda ne garantuje ulazak u plej-of jer zavise LJubljančani i od drugih rezultata, ali bi poraz bio i znak za kraj abaligaške sezone. Budućnost nema posebnih takmičarskih motiva jer je sa drugog mesta niko ne može pomeriti, a i vera u dva poraza Partizana nije baš realna.

Utakmica će zato biti u centru pažnje košarkaša Mornara kojima bi pobeda protiv Krke uz poraz Cedevite kao rivala za plej-of ostavila samo Primorsku.

Koja gostuje Zadru, jedinoj ekipi sa samo pet pobeda, kojima je taj meč biti ili ne biti u ABA ligi 1.

Izuzimajući utakmicu FMP – Crvena zvezda koja nema nikakvu takmičarsku težinu jer će oba rivala svakako biti tu gde jesu.

Pored Krke i Zadra, kao i Cibone i Igokee koje su igrale sinoć, i Mega juri bar jednu pobedu u poslednja dva kola, a zadatak je najteži mogući, lider na tabeli Partizan.

Neće biti lako ni u poslednjem kolu jer joj u goste dolazi Mornar, supermotivisan u borbi za četvrtu poziciju. Srećom po Megu, direktan rival u borbi za opstanak Zadar u poslednjem kolu dolazi Zvezdi, a Cibona dočekuje Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari