Bufon ne vidi Srbiju među kandidatima za titulu na Mundijalu 1EPA-EFE/YOAN VALAT

Čuveni italijanski golman ima svoj spisak favorita na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Prema rečima osvajača Zlatne boginje, sa Azurima, 2006. godine. svetska kruna će verovatno završiti u Južnoj Americi.

„Favoriti su mi Argentina i Brazil. Na individualnom nivou Francuska mi deluje kao jedina evropska reprezentacija koja može da im parira, ali ne znam baš kakvi su kao tim. I možda Belgija, jer mi je sako sviđa kako brani Kurtoa“, dao je ličnu prognozu Đanluiđi Bufon uoči starta Mundijala (20. novembar – 18. decembar).

Kao svim Italijanima, teško mu pada što njegove reprezentacije neće biti u Kataru, kao što nije bilo ni na SP 2018. u Rusiji. Jer aktuleni evropski prvak nije prteživeo prvu fazu baraža kvalifikacija, gde je bio senzacionalna žrtva fudbalski male Severme Makedonije.

„Dogodilo se nešto nezamislivo, ali taj poraz vas tera da shvatite u kojoj meri je psihološki aspekt odlučujući u sportu. Italijanski igrači verovatno su u tu utakmicu ušli razočarani jer nisu zauzeli prvo mesto u svojoj grupi i otišli direktno na Mundijal.

Imali su promašen penal u poslednjim trencuma meča za pobedu nad Švajcarskom… Ti negativni aspekti uticali da navodno laka prepreka postane nepremostiva“, ispričao je Bufon medijima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari