Bukari spasio Crvenu zvezdu, srpski šampion izvukao bod u duelu sa Jang Bojsom 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 2:2 (1:0) protiv Jang Bojsa u utakmici drugog kola Lige šampiona.

Crveno-beli su do važnog boda stigli zahvaljujući Osmanu Bukariju, koji je asistirao za prvi gol Ndiajeu u 36. minutu, da bi u 88. minutu postigao pogodak u trenucima kada se činilo da će gosti odneti sva tri boda.

Strelci za goste bili su Ugrinić u 48. i Iten u 60. minutu ioz penala.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar izveo je startnu postavu koji je počeo i utakmicu protiv Mančester sitija, očigledno sa namerom da strpljivom igrom pre svega spreči goste da postignu gol, a da iz kontra napada dođe do gola.

Ta taktika se u prvom poluvremenu isplatila izraelskom stručnjaku, pre svega zato što je njegov tim imao na golu sjajnog Glazera, ali i grešakama u odbrani gostiju.

Crveno-beli su dobro počeli, kontrolisali igru, imali duže loptu u svom posedu, ali kako je vreme odmicalo bilo je očigledno da jak ritam koji je nametnuo Jang Bojs domaći teško prate.

Već od polovine prvog dela prepustili su gostima inicijativu i povukli se se na svoju polovinu, što je ekipa iz Švajcarske iskoristila i počela da stvara šanse za gol.

Srećom po crveno-bele, Glazer je, kao i u Mančesteru u meču prvog kola, odlično branio i sprečio Garsiju i Monteira da dovedu svoj tim u vođstvo.

Ipak, u 36. minutu Zvezda je uspela da iskoristi jedan kontra napad i došla je u vođstvo preko Ndiajea.

Prethodno je Dragović izveo prekid i poslao dugu loptu na polovinu rivala, Bukari je izbegao ofsajd zamku, ušao u kazneni prostor, uputio loptu ka drugoj stativi, a Ndiaje je uspeo da je ubaci u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena gosti su stvorili još dve dobre prilike, međutim Glazer je odbranio udarce Itana i Ugriniča.

Kao i u duelu u Mančesteru, Zvezda je nedugo po početku drugog poluvremena primila gol, a posle greške Stamenića gol za goste postigao je Ugrinić.

Od tog trenutka gosti su potpuno preuzeli igru, naročito na sredini terena i nakon nekoliko polu šansi došli su i do rezultatskog preokreta.

Garsija je pokušao da centrira u kazneni prostor, ali je lopta pogodila u ruku Đigu, sudija je posle provere pokazao na belu tačku, a Sedrik Itan je savladao Glazera.

Odmah zatim trener Bahar je ubacio u igru Rodića umesto Olanjike, a nedugo potom Katai i Lučić su zamenili Stamenića i Mitrovića.

Crveno-beli su od tog trenutka mnogo agresivnije krenuli ga golu protivnika i stvorili dve dobre prilike preko Kataija i Ndiajea.

U poslednjih dvadesetak minuta Zvezda je nastavila sa stihijskim napadima, međutim bez velikih šansi za izjednačenje, ali su zato gosti imali dve šanse da obezbede trijumf, ali su ih propustili Elija i Ganvula.

Kad se činilo da će crveno-beli doživeti poraz ponovo je Bukari uspeo da „izmisli“ gol i udarcem iz mrtvog ugla donese važan bod svom timu.

Naredni meč u Ligi šampiona Crvena zvezda igra 25. oktobra, kada će gostovati u Lajpcigu.

Liga šampiona (2. kolo)

Grupa G

Crvena zvezda – Jang Bojs 2:2 (1:0)
Lajpcig – Mančester siti 1:3 (0:1)

Tabela: Mančester siti 6, Lajpcig 3, Jang Bojs 1, Crvena zvezda 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari