Crvena zvezda se provukla u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Naš prvak se propisno osramotio u jučerašnjem revanšu sa Levadijom, ali je samo zahvaljujući pogotku na strani trijumf estonskog kluba – 2:1 (1:1) ostao bez posledica po njegove (pre)visoke evropske ambicije. Igor Burzanović spasao je sezonu i izveo svoj, malo je reći neubedljiv, tim na megdan Glazgov Renžersu (14.

Crvena zvezda se provukla u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Naš prvak se propisno osramotio u jučerašnjem revanšu sa Levadijom, ali je samo zahvaljujući pogotku na strani trijumf estonskog kluba – 2:1 (1:1) ostao bez posledica po njegove (pre)visoke evropske ambicije. Igor Burzanović spasao je sezonu i izveo svoj, malo je reći neubedljiv, tim na megdan Glazgov Renžersu (14. i 28. avgusta).
Domaćin je već na startu utakmice pokazao da ga je prošao beogradski strah od favorizovanog protivnika. Nisu „zeleni“ odmah krenuli u jurnjavu za golovima koji bi im doneli skalp kvalitetnijih gostiju, ali su brzim, čestim i uigranim kontranapadima (pre svega po desnom boku) od prvog minuta otvarali rupe u konfuznoj defanzivi crveno-belih. Tehnički boljoj ekipi trenera Đurovskog nije bio problem držati loptu, ali, za razliku od Estonaca najčešće nisu znali šta sa njom. Levadija je bila konkretnija i opasnija, pa je golman Ranđelović već u 17. minutu bio nemoćan. Na sreću njegovih saigrača, udarac Leijtana samo je dobro zadrmao stativu srpskog prvaka. Ali što nije uspeo on, uradio je Vitalij Malov (33), koji je u trku odlično reagovao na korner i pored smušenog Baste doneo zasluženo vođstvo „zelenima“. Radost kluba iz Talina, ipak, nije dugo trajala jer je malo zatim Burzanović (na mestu organizatora igre zamenio Milijaša) glavom, sa desetak metara, postigao jedini, ali vredan gol za Beograđane.
U nastavku još gore izdanje crveno-belih. Levadija je ubrzala ritam, krenula na sve ili ništa, preuzela inicijativu i zaređala sa šansama, što joj se isplatilo u 67. minutu. I to na vrlo neobičan način. Do tada vrlo sigurni Ivan Ranđelović nije prozreo nameru Konstatina Nahka, koji ga je nepotrebno istrčalog, savladao iz prekida, izvedenog sa neverovatnih 40-ak metara. Usledili su novi ataci domaćina, koje je Zvezda nekako amortizovala, da bi tek u finišu meča, opasnim šutevima Koromana i Lukaša, malo bljesnula i pokazala da nije slučajno u trci za najajjače klupsko takmičenje.
Pitanje je, međutim da li će joj to biti dovoljno za uspeh sa Škotima, sa kojima igra već sledećeg četvrtka na Ajbroks parku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari