"Čair" kao izazov za Zvezdu 1Foto STARSPORT

Posle 157. večitog derbija izvesno je da će srpski klupski fudbal u sledećim kvalifikacijama za Ligu šampiona predstavljati pobednik prošlonedeljnog meča na „Rajku Mitiću“ – Crvena zvezda.

Partizan će se prestrojiti u trku za Ligu Evrope, ali crveno-beli žele što pre i teoretski da overe svoju 28. titulu, dok crno-beli love svaki kiks komšija u nadi da mogu do prevrata na vrhu tabele, mada ni oni sami ne veruju da je to izvodljivo. Zato su lideru potrebna sva tri boda sa subotnjeg gostovanja trećeplasiranom Radničkom iz Niša, a prvom pratiocu poželjan ceo „plen“ dan posle protiv Čukaričkog, njegovog „dželata“ iz nedavne prve utakmice polufinala nacionalnog Kupa.

– Rekao sam i pre početka plej-ofa da su sve ekipe zaslužile da budu tu gde su. Idemo u goste dobrom timu, koji ima kontinuitet i bori se za Evropu. Čeka nas dobra atmosfera u Nišu, nikome nije lako kada tamo gostuje – poručio je Zvezdin trener Vladan Milojević pre puta na jug zemlje.

Kada bi se dueli dobijali statistikom onda bi Borjan, Stojković, Pešić i ostali bez kapi znoja osvojili „Čair“, s obzirom na ovosezonske pobede od 3:0 i 4:0.

– Nema opuštanja na treninzima, ne dozvoljavam to. Tako će biti dokle god bude trajalo prvenstvo. Trudićemo se da osvojimo što više bodova. Sem Donalda nemamo kadrovskih problema i to me raduje. Nisam još razmišljao o startnoj postavi, videćemo. Ne mora da znači da uvek igraju 11 najboljih. Imam veliki fond igrača i srećan sam zbog toga – upozorava Zvezdin mladi reformator uoči duela sa ekipom, čiji mečevi su često u medijskoj žiži zbog prigovora rivala Nišlija na suđenje u korist „Reala sa Nišave“.

– Ne plašim se suđenja u Nišu i ne opterećujem se time. Bliži se kraj prvenstva, rastu tenzije jer svi imaju svoje ciljeve, a svi su tu negde blizu po bodovima. Svuda je tako, ne samo kod nas – zvuči mirno Milojević.

Njegov kolega sa druge strane Topčiderskog brda, Miroslav Đukić, ne može mirno da spava. Em „parni valjak“ debelo zaostaje za večitim rivalom u borbi za domaće trofeje, em je posle 2:4 sa Čukaričkim na ivici eliminacije iz Kupa, em mu navijači opet traže ostavku. Na svu muku, ima problema sa povređenim i suspendovanim igračima, pa će u novom malom gradskom derbiju morati da reši više rebusa, da bi ostao na devet koraka od Zvezde, ali i zadržao pristojnih +5 u odnosu na niški Radnički.

Raspored i tabele

PLEJ-OF

Voždovac – Napredak     sinoć

subota

Radnički (N) – Crvena zvezda       19.00

nedelja

Vojvodina – Spartak        18.00

Partizan – Čukarički          19.00

Tabela: Crvena zvezda 42, Partizan 33, Radnički (N) 28, Spartak 28, Čukarički 26, Napredak 26, Voždovac 24, Vojvodina 22.

PLEJ-AUT

subota

Javor – Zemun   17.00

Rad – Radnik       17.00

nedelja

Borac – Mladost                17.00

Bačka – Mačva   17.00

Tabela: Zemun 21, Radnik 19, Mladost 19, Mačva 19, Bačka 15, Javor 14, Borac 12, Rad 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari