CAS u julu odlučuje o sudbini Rusa 1EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Fudbalski savez Rusije gaji nadu da će Sud za sportsku arbitražu ukinuti suspenziju Međunarodne i Evropske federacije.

Čelnici FIFA i UEFA su vrlo brzo posle vojne agresije najveće države sveta na susednu Ukrajinu izbacili sve nacionalne timove i klubove iz takmičenja pod njihovom kapom, ali su FSR i klubovi „viđeni“ u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije presavili tabak.

I smatraju da bi mogla da im prođe argumentacija na predstojećem saslušanju pred CAS u Lozani. to jest da postoje šanse da padne zabrana učešća Zbornaje na velikim reprezentativnim takmičenjima i kvalifikacijama za njih. Ili to proterivanje makar dobije vremenski okvir, jer su sankcije irečene na neodređeno.

Iznošenje svojih stavova, FS Rusije imaće 5, a četiri pogođena kluba 11. jula.

Na preporuku Međunarodnog olimpijskog komiteta i po političkom diktatu sa Zapada, druga kategorija oštećena izborom FIFA i UEFA mogla bi da traži i hitne presude, kako bi imala vremena da se eventualno priključi UEFA takmičenjima klubova.

Klubovi bi mogli da traže hitne presude, zbog skorijeg početka kvalifikacija u UEFA takmičenjima. Prethodno je CAS odbio zahtev ruskih fudbalskih vlasti da se zamrzne suspenzije uoči baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru, na kom je na kraju završila Poljska iz tog dela baraža za Mundijal.

Inače, MOK je za svoj deo suspenzije da ruskih sportista i ekipa rekao da „nema za cilj da ih kazni, već da zaštiti bezbednost i integritet takmičenja „u vreme dubokog antiruskog raspoloženja“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari