Častan oproštaj bez poraza 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Crvena zvezda je i u gostima pokazala zube Milanu, ali osim časnog ispadanja bez poraza iz šesnaestine finala Lige Evrope nije uspela više da uradi – 1:1.

Prst krivice ostaće uperen u Marka Gobeljića koji je u prvom poluvremenu skrivio penal, a u drugom najpre promašio gol šansu sa pet metara, a minut kasnije dobio i drugi žuti karton, te ekipu ostavio na cedilu.

Nije na startu utakmice delovalo da će Zvezda moći da bude egal sa velikim Milanom. Panika u odbrani u prvih pet minuta donela je nesmotreno igranje rukom Gobeljića u kaznenom prostoru.

Španski arbitar Hezuz Hil Manzano sačekao je skoro dva minuta da se akcija „rosonera“ završi pre nego što je pomoć iz VAR sobe.

Na snimku se, žargonski rečeno, videlo jasno kao dan da je lopta blokirana rukom daleko od tela, a Kesije je sa bele tačke već u 9. minutu doneo prednost domaćima – 1:0.

Primljeni gol nije demoralisao crveno-bele, već kao da ih je motivisao da žustrije krenu napred. Inicijativa je mogla da se isplati već u 15. minutu kada je Ben posle odlične akcije savladao golmana Milana Donarumu, ali ga je španski arbitar opravdano poništio zbog još jednog nesmotrenog igranja rukom.

Ovaj put je Pankov potpuno bespotrebno posle centaršuta Ivanića dotakao loptu koja leti, a koja bi u svakom slučaju i bez njegove pomoći stigla do Bena.

Nije se ni posle ovoga predavala Zvezda, a najbolju šansu imala je u 22. minutu kada je Ben iz slobodnog udarca pogodio prečku. Samo dva minuta kasnije, Ben je doneo izjednačenje posle još jednog odličnog pasa Ivanića – 1:1.

Izjednačenje je malo uspavalo crveno-bele, pa su do kraja poluvremena ostavili usamljenog Dalota koji je na duel sa kapitenom gostiju Borjanom izašao jedan na jedan, ali je golman Zvezde uspeo da nekako nogama blokira taj šut.

Videvši da je vrag odneo šalu, trener Milana Stefano Pijoli odluči je da odmah od starta drugog poluvremena potegne svoju najtežu artiljeriju, te u igru uvede Ibrahimovića i Rebića.

Međutim, uspevali su crveno-beli maestralno da se brane i neutrališu magiju Švenađina, a na kontra napade čak da na mahove i dalje ugrožavaju gol italijanske ekipe.

Potom su se ključni momenti utakmice odigrali u samo dva minuta. Gobeljić je u 68. minutu, posle slobodnog udarca Bena i odbijene lopte posle šuta Sanogoa, promašio prazan gol sa samo pet metara.

Minut kasnije napravio je i drugi žuti karton i ekipu i u revanšu ostavio sa igračem manje u poslednjih 20 minuta. Inat, hrabrost ili nešto treće, tek Zvezda je sa igračem manje bila do kraja opasnija od Milana.

Krenuli su izabranici Dejana Stankovića na sve ili ništa, ali umeće i zrno sreće delilo ih je od trijumfa.

Najbolju priliku imali su u 82. minutu kada je Katai sebično šutirao iz teške pozicije, iako je mogao da proigra Ivanića ili Pavkova.

Koliko je prvak Srbije bio dominantan sa igračem manje najbolje se videlo u finišu u kome je narodski rečeno gol visio u vazduhu.

Imala je Zvezda i dva vezana kornera u zaustavnom vremenu, a kada je dobila i treći španski arbitar je odlučio da mimo običaja, ali ipak po fudbalskim pravilima, svira kraj.

Okružili su u besu igrači Zvezde Manzana, pale su i teške reči, ali na kraju nisu uspeli da ga nateraju da promeni odluku i poništi kraj utakmice.

Psovao je Stanković u pravcu sudije u afektu, ali je pola minuta kasnije i sam uvideo da ipak jedan nedosuđeni korner ne može biti glavni krivac za ispadanje iz Evrope, te je igračima naredio da se okanu ćorava posla i krenu put svlačionice.

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se večeras u osminu finala Lige Evropa, odigravši bez pogodaka na svom terenu protiv Real Sosijedada.

Stanković: Lep evropski put, mogu samo da budem ponosan

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da je ponosan na svoje igrače uprkos večerašnjoj eliminaciji od Milana, posle dva nerešena rezultata sa slavnim italijanskim klubom.

„Jedan lep evropski put koji se nažalost završio. Kada se pogledaju dve utakmice, možda smo malkice i zaslužili, možda 50:50, pa da prođemo na poene. Milan je bio veliki favorit, ali nije napustio teren, ni ovde, ni u Beogradu, a da je bolji od nas“, rekao je Stanković za Arenu posle utakmice.

Zvezda je dva puta igrala nerešeno sa Milanom, ali je ispala u šesnaestini finala Lige Evropa zbog golova u gostima.

„Mogu samo da budem ponosan. Mnogo emocija, rada, truda, požtrvovanja, odricanja. To je put kojim oni treba da idu. Samo je bitno da im pokažeš da mogu. Oni su to dokazali večeras. Gledam ih kao pobednike i stalno ću ih gledati kao pobednike“, naveo je Stanković.

Stanković je istakao da je ponosan na ekipu.

„Nije samo borba. Tu ima i logistike, lepe igre, požrtvovanja, jedan za drugog, porasli su kao grupa. Stavićemo tačku na pozitivan evropski put i okrećemo se prvenstvu. Još večeras pričamo, od sutra znamo šta nam je činiti“, kazao je Stanković.

On je rekao da su Zvezdini fudbaleri pokazali da mogu da se nose sa velikim klubom i jakom ekipom poput Milana.

Častan oproštaj bez poraza 2
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Ivanić: Ne znam da li sam tužniji ili ponosniji; Borjan: Doći će velike stvari

Fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Milan Borjan rekli su da su ponosni izdanjem protiv Milana iako je njihova ekipa završila učešće u Ligi Evropa.

„Ne znam da li sam tužniji ili ponosniji. Sjajno smo predstavljali Crvenu zvezdu i Srbiju. Igrali smo dve ravnopravne utakmice protiv kvalitetnog rivala. Bilo je izvanredno putovanje ove sezone, od prvog kola do ovog ispadanja. Stvarno sam ponosan, mislim da smo uradili sjajne stvari ove sezone“, rekao je Ivanić za Arenu posle utakmice.

Zvezda je u četvrtak uveče igrala nerešeno 1:1 sa Milanom, ali je ispala iz Lige Evrope, pošto je bilo 2:2 prošle nedelje u Beogradu.

„Nijednog trenutka nismo osećali da igramo protiv tako zvučnijeg tima i na papiru kvalitetnijeg. Ponosan sam na ove momke“, istakao je Mirko Ivanić.

On je naveo da je „malo“ iznenađen načinom na koji je Zvezda parirala Milanu u obe utakmice i da nije baš tako očekivao.

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan rekao je da je njegova ekipa bila fenomenalna.

„Mislili smo da ćemo da imamo više posla. Generalno, fenomenalno smo odradili posao. Čestitao bih saigračima. Skoro sat vremena sa igračem manje… Treba da budemo ponosni, jedan Milan da se brani na San Siru sa igračem više… Ako ovako nastavimo, doguraćemo daleko. Ovako da nastavimo i doći će velike stvari“, rekao je Borjan.

Golman crveno-belih je istakao da svi treba da budu ponosni.

Borjan je kazao da je Zvezda ponovo pokazala da igra fantastično kao ekipa i da sve polazi iz svlačionice.

Častan oproštaj bez poraza 3
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Degenek: Nismo prošli dalje, a zaslužili smo

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek rekao je da je ponosan na sve uprkos eliminaciji od Milana i naveo da misli da je njegova ekipa zaslužila da prođe dalje.

„Nismo prošli dalje, ali zaslužilli smo. Ponosan sam na sebe, sve ljude, saigrače, trenera kako je uradio posao. Došli smo oslabljeni, ali smo jedan Milan sa 10 igrača suzbili u njihov šesnaestereac. Dobili su penal u Beogradu, penal ovde, nama ne svira jedan gol, ne da da izvedemo korner, što je po meni sramno. Ali, to je fudbal. Glava gore, borimo se. Idemo dalje“, rekao je Degenek za televiziju Arena posle utakmice.

Zvezda je završila takmičenje u Ligi Evropa posle dva nerešena rezultata sa Milanom.

Prva utakmica u Beogradu je završena 2:2, a revanš u Milanu rezultatom 1:1, pa je italijanski klub prošao dalje zbog više golova u gostima.

„Držali smo se dobro. Osetio sam da smo dobro igrali, zatvarali jedan drugog. Odradili smo maksimalno, srce ostavili na terenu“, kazao je štoper crveno-belih.

Degenek je naveo da je ponosan na partnera u odbrani Radovana Pankova, kao i celu ekipu.

„Mislim da Raša i ja nijedan duel nismo izgubili. Jesmo par puta pogrešili u pasovima, ali to se dešava na velikim utakmicama, dok ne dođeš sebi, posle je bilo super. Svi smo igrali fenomenalno“, kazao je Degenek.

Krunić: Zvezda više želela da prođe od nas

Fudbaler Milana Rade Krunić rekao je da je oduševljen igrom Crvene zvezde u večerašnjem remiju u Ligi Evropa.

„Više je Zvezda bila dobra nego što smo mi bili loši. Zvezda je pokazala veću želju da prođe od nas“, rekao je Krunić za Arenu.

Milan je i drugi put igrao nerešeno sa Crvenom zvezdom i prošao je u osminu finalu Lige Evropa zbog više golova u gostima.

„Oduševljen sam Zvezdinom igrom i stvarno mi je žao zbog toga što je ispala“, kazao je Krunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari