Ćavi: Utakmica protiv Porta može biti prekretnica 1foto EPA-EFE/LEONHARD SIMON

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandes rekao je danas da veruje da utakmica protiv Porta u Ligi šampiona može da bude prekretnica za njegov tim u ovoj sezoni.

Barselona bi se sutrašnjom pobedom protiv Porta vratila u nokaut fazu Lige šampiona posle dve uzastopne eliminacije u grupnoj fazi.

Možda to neće biti dovoljno da se smanji pritisak na trenera Ćavija, pošto njegov tim u poslednje vreme ne igra baš najbolje. Barselona je u poslednjoj utakmici Lige šampiona poražena od Šahtjora iz Donjecka sa 1:0, dok je za vikend u Primeri odigrala nerešeno sa Rajo Valjekanom 1:1.

„Stvari nisu išle kako se očekivalo u poslednje vreme. Protiv Raja je bilo bolje, ali nam nedostaje kontinuitet. Sutra je velika prilika za nas. To može biti prekretnica. Zaista verujem da ćemo igrati bolje. Da ne verujem, ne bih bio ovde“, rekao je Ćavi.

Barselona će proći u nokaut fazu Lige šampiona pobedom ili remijem ako Šahtjor ne pobedi Antverpen u drugom meču Grupe H.

„U Barsi uvek postoji pritisak. Uvek je bilo ovako i to se neće promeniti. U ovom klubu morate da pobeđujete“, rekao je Ćavi.

On je dodao da oseća punu podršku kluba. „Svi verujemo u projekat i postoji potpuno poverenje“, rekao je on.

Barselona je trenutno prva na tabeli Grupe H Lige šampiona sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirani Porto. Šahtjor je treći sa šest bodova, dok je Antverpen bez bodova.

Utakmica u Barseloni na programu je sutra od 21.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari