Cedevita Olimpija jača svoje redove: Stigao i sin Teomana Alibegovića 1foto: Tviter @KKCedOL)

Cedevita Olimpija je trenutno možda i najaktivniji abaligaški klub na košarkaškom tržištu. Deluje obećavajuće njen poslednji potez u vidu angažovanja Amara Alibegovića, koji je stigao iz bolonjskog Virtusa.

Nakon angažovanja jana Kosija iz Krke i nastavaka saradnje sa Alenom Omićem i Edom Murićem, klub je doveo Amara Alibegovića, 27-godišnjeg košarkaša kojem će ovo biti prvo košarkaško iskustvo van Italije i Amerike.

Sin čuvenog košarkaša Teomana Alibegovića, koji je bio deo generacije koja je 1987. u Bormiju osvojila zlatnu medlaju na Svetksom juniorskom prvenstvu, u poslednje dve sezone nastupao je za bolonjski Virtus, sa kojim je osovjio domaću titulu, kao i Evrokup.

„Izuzetno sam srećan što sam se pridružio velikom klubu sa bogatom istorijom. Jedva čekam da stignem u Ljubljanu, počnem da treniram sa saigračima i zabeležim što više pobeda u svim takmičenjima“, poručio je Amar, čiji je otac najbolji strelac slovenačke reprezentacije.

Alibegović je odrastao u Italiji, košarkaški se formirajući u Stela Azuri. Odlučio je potom da ode na američki univerzitet Sent Džons na kojem mu je u poslednje tri sezone trener bio čuveni Kris Malin, član originalnog Drim tima.

Po diplomiranju se vratio u Italiju, potpisavši ugovor sa Virtsom, ali iz Rima. Zatim se dve godine kasnije preslio u Bolonju.

„Amar je veoma talentovan, pratimo ga duže vreme i srećni smo što smo uspeli da ga dovedemo. Ima iskustvo igranja u Evrokupu, a na kraju, ne i najmanje važno, sa Virtusom je prošle sezone osvojio taj pehar, pa će nam sigurno biti od velike pomoći u oba međunarodna takmičenja u kojima ćemo da učestvujemo. Raduje i činjenica što ima mnogo prostora za napredak u svim segmentima igre“, naveo je Sani Bećirović, sportski direktor kluba iz Ljubljane.

Prošle sezone je Alibegović imao prosek od 5,3 poena, 2,4 skoka i 0,6 asistencija u Evrokupu, a 8,5 poena i 4,0 skoka u u Seriji A.

Cedevita Olimpija trebalo bi da produži ugovor sa Zoranom Dragićem, dok je planirano da se Karlo Matković, koji je nedavno bio 52. pik Nju Orelansa, vrati sa pozajmice iz Mege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari