Čeferin: Prirotitet su nacionalne lige 1Foto: Fudbalski savez Srbije

Postoji samo razmišljanje o regionalnoj fudbalskoj ligi i ništa više od toga, izjavio je danas predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin, posle obilska Kuće fudbala Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Čeferin je, na konferenciji za novinare posle rasgovora sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom, rekao da u organizaciji regionalne lige postoji problem bezbednosti i da smatra da treba da postoje nacionalna takmičenja.

Razmišljamo o regionalnim ligama, ali su nacionalna takmičenja baza razvoja fudbala u svakoj državi, ocenio je Čeferin. Govoreći o problemu huliganizma, Čeferin je istakao da FSS ne može sam sa tim da izađe na kraj i istakao da je neophodna pomoć države.

Ne može Kokeza da privodi ljudi, istakao je Čeferin i dodao da je potrebna edukacija navijača, ali da je, nažalost, potrebno primeniti i represivne metode. Čeferin je ukazao i da u Srbiji postoji problem fudbalske infrastrukture i stanje je daleko od idealnog.

Razgovarali smo sa predsednikom Vlade i on je obećao da će da pomogne. Dobili smo ličnu garanciju premijera da će država finansirati izgradnju nacionalnog stadiona, rekao je Čeferin. On je naveo da je država obećala i da će da izdvoji milion evra za izgradnju terena sa veštačkom travom.

Čeferin je rekao da ne misli da Svetsko prvenstvo gubi smisao zato što će na njemu učestvovati 48 ekipa, 16 više nego sada. On je ocenio da Srbiji dobro ide u kvalifikacijama, a za Hrvatsku je rekao da uvek ima jak tim.

Čeferin je rekao da navija za slovečaku selekciju, ali da ne veruje da će joj to pomoći u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Upitan o sistemu takmičenja u Ligi šampiona, Čeferin je rekao da se zalaže da i manji klubovi imaju priliku da se kavlifikuju i da veruje da je to san svakog tima.

Kokeza je rekao da je saradnja sa UEFA dobra i zahvalio je Evropskoj kući fudbala što je pomogla Partizanu da učestvuje u evrokupovima. Govoreći o problemu fudbalske infrastrukture, Kokeza je rekao da će u narednih desetak dana početi razgovori o postavljanju terena sa veštačkom podlogom.

Prema njegovim rečima, pitanje regionalne lige je dosta složeno i ključno je videti ko bi u njoj igrao i kakvu bi korist srpski fudbal imao od toga.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari