Čeferin: Srbija uskoro mogla da organizuje neki važan turnir pod okriljem UEFA 1Aleksander Čeferin. Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin izjavio je danas u Beogradu da bi Srbija uskoro mogla da organizuje neki važan turnir pod okriljem UEFA, jer konačno dobija ozbiljnu infrastrukturu.

Bez dobre i kvalitetne infrastrukture nema ni dobrog fudbala, ocenio je Čeferin u intervju za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Čeferin se u toku dana sastao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a potom je
održao i sastanak sa članovima rukovodstva FSS.

Uvek sam išao u Sportski centar u Staroj Pazovi i utisci su veoma pozitivni. Oduševljen sam infrastrukturom, apsolutno je fascinanto koliko lepih malih stadiona imate na raspolaganju, rekao je Čeferin.

Čeferin će na Kongresu UEFA 5. aprila u Lisabonu biti jedini kandidat za novi mandat na funkciji čelnika evropske kuće fudbala.

Meni puno znači što sam dobio podršku svih 55 Saveza, to je velika stvar jer nikoga ne možeš da prisiliš da bude na tvojoj strani ukoliko to nisi zaslužio. U isto vreme, to je dodatna motivacija i još veća odgovornost, probaću da ih ne razočaram, dodao je on.

Kada sam se kandidovao 2016. godine, prognoze su bile da neću dobiti ni pet glasova, da niko iz našeg regiona nikada neće biti ni u Izvršnom odboru, a kamoli na rukovodećoj funkciji UEFA, rekao je Čeferin.

Prema njegovim rečima, stvari se menjaju i ljudi iz regiona su pokazali da imaju znanje i kvalitet.

Možda nismo bili samouvereni i možda sami sebe nismo dovoljno cenili. Sada je svima jasno da smo dostojni tako odgovornih funkcija u krovnoj organizaciji evropskog fudbala, rekao je Čeferin, prenosi FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari