Čeferin vraća lopticu političarima: Populistički zahtevi za izbacivanje Belorusije 1EPA-EFE/Petteri Paalasmaa

Predsednik Evropske fudbalske federacije objasnio zbog čega država – prijatelj sankcionisane Rusije nije uskraćena za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Uprkos insistiranju Zapadne Evrope da pomenuta bivša sovjetska republika bude stavljena u isti koš sa zemljom koja je vojno napala Ukrajinu, jer su vlasti iz Minska podržale tu agresiju, UEFA je njenu reprezentaciju uvrstila u učesnike trke za naredni EURO.

„Malo je populistički zahtevati izbacivanje i Belorusije. U ovom trenutku ne vidimo razlog za to. Ako se stvari promene, sigurno ćemo reagovati. Političari bi trebali da počnu da poštuju naše odluke. Mi ne govorimo političarima i vladama što bi trebalo da učine“, izjavio je Aleksandar Čeferin u intervjuu za Bild iz Nemačke, odakle su stigli poslednji zahtevi državnika za odstranjivanje Belorusa.

Belorusiji je dozvoljeno učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA-e, s tim da utakmice u kojoj je domaćin igra izvan zemlje i bez podrške publike.

Na nedavnom žrebanju za Evropsko prvenstvo 2024. Belorusija je svrstana u grupu sa Andorom, Izraelom, Kosovom, Rumunijom i Švajcarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari