Čelsi pojačanja vredna skoro 100 miliona evra ne može da prijavi za Ligu šampiona 1Foto: EPA-EFE/RUI MINDERICO

Čelsi je srušio rekord kada su u pitanju transferi u jednoj sezoni. Londonski klub je prošlog leta i u nedavno završenom zimskom prelaznom roku potrošio čak 611.49 miliona evra.

Samo u januaru ove godine Čelsi je potrošio 329.5 miliona evra, što je čak 43 posto ukupne vridnosti transfera Premijer lige, najjače fudbalske lige na svetu. Celsi je doveo sedmoricu igrača, ali se i našao u problemu jer će samo trojica od te sedmorice moći da igraju u Ligi šampiona.

Enco Fernandes je stigao za 120 miliona evra, Mihajlo Mudrika iz Šahtjora, koji je plaćen 70 miliona evra, Noni Madueke (PSV 35 miliona evra), Malo Gusto (Lion 30 miliona evra), Andrej Santos (Vasko da Gama 12.5 miliona evra), David Datro Fofana (Molde 12 miliona evra) i Žoao Feliks (11 miliona evra za pozajmicu iz Atletika).

Budući da je Žoao Feliks odmah ušao u prvu postavu, očekuje se da će on biti prijavljen za Ligu šampiona. Uz njega će trener Grem Poter verovatno odabrati Fernandeza i Mudrika, što znači da će Badiašil, Madueke, Santos i Datro Fofana, igrači plaćeni 97.5 miliona evra, utakmice Lige šampiona gledati sa tribina stadiona „Stamford Bridža“.

U osmini finala Lige prvaka Čelsi igra protiv Borusije Dortmund. Prva utakmica u Nemačkoj je 15. februara, a a revanš 7. marta u Londonu, piše Index.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari