Čelsi prodat za 4,25 milijardi funti 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Fudbalski klub Čelsi potvrdio je danas da su dogovoreni uslovi za prodaju tog kluba konzorcijumu koji predvodi vlasnik bejzbol ekipe Los Anđeles Dožders Tod Boli za 4,25 milijardi funti (5,2 milijarde dolara), čime je okončano 19 godina vlasništva Romana Abramoviča.

„Čelsi može da potvrdi da su dogovoreni uslovi da nova vlasnička grupa, koju predvode Tod Boli, ‘Klirlejk kapital’, Mark Valter i Hansjerg Vis, preuzme klub“, navodi se u saopštenju Čelsija.

Ruski oligarh Roman Abramovič odlučio je da proda Čelsi u martu, a zatim se našao pod sankcijama britanske vlade, nakon početka rata u Ukrajini.

U saopštenju kluba se navodi da će novi vlasnici kluba platiti 2,5 milijardi funti za akcije kluba, a taj novac će ići na zamrznuti bankovni račun da bi bio doniran u humanitarne svrhe kao što je to ranije potvrdio Abramovič.

Konzorcijum, koji predvodi Boli, takođe će obezbediti 1,75 milijardi funti za ulaganje u engleskog premijerligaša, uključujući investicije u Stamford Bridž, akademiju i ženski tim Čelsija.

Čelsi je u saopštenju naveo da se očekuje da će prodaja biti završena do kraja maja. Za preuzimanje će biti potrebno i odobrenje Fudbaslske asocijacije Engleske i vlade Velike Britanije.

Pored LA Dodžersa, Tod Boli poseduje udele u vlasništvu Los Anđeles Lejskera i ženskog košarkaškog tima LA Sparksa.

Čelsi je trenutno treći na tabeli Premijer lige sa 66 boda, a danas dočekuje Vulverhempton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari