Četiri medalje u plesu za devojčice iz Srbije 1

Devojčice novosadskog Plesnog kluba City Dance Studio su učestvovale na Svetskom prvenstvu u jazz i modern dance sa četiri koreografije, a vratile su se sa četiri medalje – sa dve titule svetskih prvaka, jednim osvojenim srebrom i jednom bronzom.

Šest devojčica – Elena Mihailović, Asia Cicmil, Dunja Šećerov, Nađa Reljić, Anđelija Đorić i Nađa Čavić, uzrasta od 9,5 do 11 godina, predvođene koreografkinjom Sanjom Milošević su osvojile zlato u kategoriji male grupe modern dance children sa koreografijom „Dok ostali spavaju CITYDANCE igra“.

Duo Anđelija Đorić i Asia Cicmil je takođe osvojio zlatnu medalju u kategoriji modern dance duo children, sa koreografijom „Ogledalce, ogledalce…“

Naša solistkinja Asia Cicmil je u kategoriji modern dance solo children postala vicešampion sveta sa koreografijom „Običan radni dan“, a u kategoriji jazz dance solo children je osvojila bronzanu medalju, sa koreografijom „Mama zna najbolje“. Sve koreografije je osmislila Sanja Milošević.

Svetsko prvenstvo je održano od 23. do 30.oktobra u gradu Wetzlar u Nemačkoj. Učestvovalo je više od 1.700 takmičara iz 27 zemalja sa četiri kontinenta, u organizaciji najveće svetske plesne organizacije – IDO ( International Dance Organization). Srbija je član IDO, preko naše Srpske Asocijacije Plesnih Organizacija – SAPO.

Osim City Dance Studija, Srbiju su predstavljali i članovi beogradskih klubova Dance factory i Ris i novosadskog kluba Play. Samo City Dance Studio i Dance factory su se vratili sa medaljama. Ostali su se plasirali u prvih deset u svojim kategorijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari