Cicipas stao u prvom kolu US Opena, Kirjos lako savladao sunarodnika Kokinakisa 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

U prvom kolu US opena viđeno je prvo veliko iznenađenje.

Grčki teniser Stefanos Cicipas doživeo je poraz od Kolumbijca Danijela Galana Riverosa sa 3-1 u setovima (6:0, 6:1, 3:6, 7:5).

Galanu je to najveća pobeda u karijeri, a do nje je stigao posle dva časa i 48 minuta igre.

Cicipas je imao problema sa desnim ramenom tokom čitavog toka meča, pa ne čudi što je na primer prvi set izgubio bez osvojenog gema.

Drugi set je prošao u istom ritmu budući da je Kolumbijac vodio sa 5:0 u gemovima u toj deonici igre, a onda je Cicipas uzeo medicinski tajm-aut i od trećeg seta zaigrao mnogo bolje.

On je taj period igre rešio u svoju korist, a u četvrtom setu je vodio sa 4:2 u gemovima, no doživeo je pravi „brodolom“.

Dozvolio je brejk Kolumbijca za 4:4, a onda je Galan Riveros i preokrenuo tok seta u svoju korist te je tako zakazao duel drugog kola US opena sa Australijancem Džordanom Tompsonom, koji je bio bolji od Lorenca Sonega posle pet setova.

Ovo je ujedno i rezultat karijere 26-godišnjeg Kolumbijca u Njujorku, trenutno 94. na ATP rang listi, pošto mu je ovogodišnje učešće na US openu prvo u karijeri i jer nikada nije pobedio bolje rangiranog tenisera od Cicipasa koji je bio četvrti nosilac na „Flešing medouzu“.

Australijski teniser Nik Kirjos savladao je sunarodnika Tanasija Kokinakisa sa 3-0 (6:3, 6:4, 7:6(4)) u prvom kolu US opena.

Kirjos je svog najboljeg prijatelja pobedio posle dva sata borbe, a u meč je obeležio Nikov sjajni servis kao i atraktivni potezi kojima je oduševljavao publiku.

Kirjos će u drugom kolu US opena igrati protiv Francuza Benžamana Bonzija, koji je u prvom kolu eliminisao Uga Ibera u pet setova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari