Cicipas udario na Đokovića: Učinio je da izgledamo kao budale 1Foto: EPA-EFE/ ALI HAIDER

Umeo je i ranije da bude kritičan prema Novaku Đokoviću pa tako ni ne čudi što je Stefanos Cicipas u svom stavu prema onome što se dešava najboljem teniseru na svetu u Melburnu, naveo da je Srbin učinio da se ostali teniseri osećaju kao budale.

Odluka Novaka Đokovića da u Melburn dođe nevakcinisan, koristeći pravo na medicinsko izuzeće od vakcinacije, dovela je srpskog asa u neprijatnu situaciju, ne samo zbog odnosa australijske vlasti, već i zbog rekacije ostalih tenisera.

Trpi Novak velike kritike ovih dana; ima i onih koji ga nedvosmisleno podržavaju i razumeju, ali je dobar broj njegovih teniskih oponenata koji koriste situaciju da dovedu u pitanje teniski i ljudski kredibilitet najboljeg igrača današnjice.

Među njima je i Stefanos Cicipas, temperamentni grčki teniser, koji je i ranije umeo da „oplete“ po Đokoviću.

Cicipas je u video intervjuu dobio pitanje vezano za Đokovićev slučaj.

„On definitivno igra po svojim pravilima i radi neke stvari koje većina igrača ne bi imala petlju da urade. Pogotovo što je ATP objavio jasne kriterijume za ulazak u zemlju. Nikada nisam ni pomislio da krenem na turnir nevakcinisan i da kršim protokole“, naveo je Cicipas, koji je u idućem odgovoru bio još direktniji.

„Nisu svi raspoloženi da prate pravila koje je odredila država. Mali procenat bira neki svoj put i čini da većina nas izgleda kao budale“, stava je grčki teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari