Čiju kandidaturu je podržao "fudbalski jug Srbije" uoči izbora za predsednika FSS 1Foto: Starsport

Fudbalski savez regiona istočne Srbije (FSRIS) koji okuplja klubove iz Pčinjskog, Jablaničkog, Nišavskog, Topličkog i Borskog okruga, podržali su kandidaturu Dragana Đžajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) uoči izborne Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS), koja je zakazana za 14. mart.

Očekuje se da će podršku pojedinačno dati i Opštinski fudbalski savez Vranja (OFSV), kao i Pčinjskog okruga.

Podršku Đžajiću dao je do sada Opštinski fudbalski savez Bujanovca, a narednih dana očekuje se da se izjasne i savezi u ovom okrugu.

-Naše emocije su uz Nemanju Vidića, ali vidimo u kom pravcu ide ceo proces, pa će i ovoga puta biti doneta odluka o kojoj se najmanje pitaju fudbalski radnici, svuda pa i ovde na jugu Srbije. Podsetite se samo na koji način su odrađeni izbori za nove organe u fudbalskom savezu ne samo regiona Istočne Srbije, već i u celoj državi – komentariše za Danas Jasmina Zafirović Stijelja, dugogodišnja fudbalska sudijica iz Pčinjskog okruga sa internacionalnim zvanjem.

Sada je jasno da će gotovo svi delegati sa „južne pruge“ na fudbalskoj skupštini, a njih će biti petnaest dati sasvim sigurno po automatizmu glas da novi predsednik FSS bude Dragan Đžajić.

– Jasno je da su podele vidljive, kako u politici, tako i u fudbalu. Mi smo jedno podeljeno društvo i biće kako još jednom kaže „on“, a znate koje taj čovek – kaže za Danas Nikola Petrović, fudbaler iz Bujanovca koji sada nastupa za trećeligaša iz Norveške, a pomno prati fudbalska zbivanja dok je na „raspustu“ u rodnom kraju.

U Pčinjskom okrugu fudbalski radnici koji su nakon vanrednih izbora ostali u opoziciji i dalje smatraju da pre izborne skupštine FSS treba ponoviti kompletne izbore u baznim organizacijama kako bi se videlo „pravo raspoloženje“, te da se donesu odluke koje nisu „naprednjački unapred određene“.

Kandidaturu Dragana Džajića za predsednika FSS, do sada su podržali regionalne fudbalske organizacije zapadne Srbije, Vojvodine i juga Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari