Čović: Pokušavaju da nas uvuku u blato i podignu tenziju pred finale 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da se Zvezda izborila za prednost domaćeg terena u finalu ABA lige „bez obzira na sve opstrukcije i zamke koje je imala tokom regularnog dela sezone, ali i polufinalnoj seriji“.

Sutra startuje finalna serija ABA lige, a protivnik Zvezde u finalu biće Partizan.

„Stigli smo do finala i poslednje prepreke. Želim da se zahvalim svim zvezdašima na podršci tokom sezone“, izjavio je Čović, a preneo klub.

„Okrećemo se finalu, i apelujem da se sportski navija. Da naši navijači učine parket hale „Aleksandar Nikolić“ domaćim terenom za koji smo se izborili bez obzira na sve opstrukcije i „zamke“ koje smo izbegli tokom regularnog dela sezone, ali i polufinalnoj seriji plej ofa“, dodao je on.

Čović je rekao i da je „Partizan oformio tim da osvoji trofeje u svim takmičenjima u kojima nastupa“.

„Još jednom apelujem da podrška i ambijent budu sportski, u atmosferi u kojoj će centar pažnje biti naš tim, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren i vređanja bilo koga od učesnika finala“, izjavio je Čović.

Predsednik crveno-belih izrazio je nadu da će se „pitanje šampiona regionalne lige rešavati isključivo na terenu“.

„Moram da upozorim da ćemo biti budni i reagovaćemo svim dozvoljenim sredstvima na svaki pokušaj da se finale rešava van parketa. Nećemo reagovati niti smo reagovali na bilo kakve nemušte pokušaje provokacija pojedinaca koji su zalutali u ovaj sport, koji bi „petparačkim pričama“ da nas uvuku u blato i podignu tenziju pred ovo finale“, rekao je Čović.

Prvi meč finalne serije, koja se igra na tri dobijena, na programu je sutra od 20 sati i igraće se u hali „Aleksandar Nikolć“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari