Crno-beli dolaskom Amerikanca kompletirali centarsku liniju 1Foto: 7Days EurpCup/KK Partizan NIS

Više od dva meseca, tražio je Partizan najbolje rešenje na mestu centra, igrača koji bi bio kompatibilan sa igračkim veštinama Mozlija i Jankovića pod košem i pronašao ga je u liku Erika Mike (25 godina, 208 cm).

Američki igrač, koji je studirao na univerzitetu Brigam Jang, trebalo bi uskoro da se pridruži saigračima na pripremama u Vrnjačkoj Banji, nakon obavljenih lekarskih pregleda i obaveznog testa na kovid 19.

Partizan poslednjih godina insistira na tome da i sa inostranim igračima potpisuje višegodišnje ugovore, tako da bi i Mika trebalo da se obaveže na, najkraće, dvogodišnju vernost.

Mika je srednjoškolske i studentske dane proveo u saveznoj državi Juta. Kao pripadnik mormonske zajednice, nakon prve godine koledža napravio je dvogodišnju pauzu kako bi se posvetio mormonskoj misiji u Rimu.

Odrastao u Solt Lejk Sitiju, sedištu „Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana“, Mika je kao i mnogi u tom gradu posvećeni vernik i član navedene crkve. Ona tradicionalno organizuje misije, koje su dobrovoljne i za koje se ne dobija novac.

Nakon povratka u Ameriku, Mika je još godinu dana proveo na Brigam Jangu, univerzitetu na kojem je od 1970. do 1973. studirao proslavljeni Krešimir Ćosić.

Profesionalac je postao 2017. potpisavši za italijanski Pezaro. U tri navrata nastupao je za Stokton Kingse, filijalu Sakramento Kingsa u Razvojnoj ligi.

Prvog februara tekuće takmičarske godine potpisao je desetodnevni ugovor sa Sakramentom i istog dana po ozvaničenju saradnje debitovao je protiv Lejkersa.

„Jezerdžijama“ je ubacio šest poena, uz sedam skokova, ali je pet dana kasnije dobio otkaz. Nastupao je još za Brešu, nemački Bajrut i u Kini.

Čestitke od Bogdanovića

Erik Mika trenirao je i sarađivao sa srpskim igračima u Sakramento Kingsima – Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom. Bogdanović, kao nekadašnji as Partizana, odmah po saznanju da je Mika postao centar crno-belih, čestitao je bivšem saigraču iz prestonice Kalifornije: „Vaaaaau! Idemo! Velika stvar, Erik! Čestitam i srećno, brate!“, napisao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari