Crno-beli sa naučenim lekcijama na Bahčešehir 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana u Evrokupu posle dva poraza na gostovanjima i jedne pobede na domaćem parketu gostuju u Evrokupu Bahčešehiru koja traži prvu pobedu u ovom takmičenju.

Crno-beli su neočekivano loše startovali sezonu, nakon dva poraza u ABA ligi na domaćem terenu, pobeda nad FMP-om napravila je prekid te crne serije, ali i stvorila još veće kadrovske probleme.

Posle Mozlija koji se povredio u Kazanju van stroja je verovatno i najstandardniji igrač crno-belih i najbolji strelac ekipe u Evrokupu Ognjen Jaramaz, koji je u Železniku zaradio napuknuće kosti šake.

Bahšečehir je sezonu startovao sa tri poraza, od toga dva na domaćem terenu sa dvocifrenom razlikom i za njih je ova utakmica donekle biti ili ne biti u smislu opstanka šansi za ulazak u drugi krug.

Pokazali su u tim mečevima mnogo slabosti, imali su više izgubljenih lopti (41) nego asistencija (36) u prva tri kola, i Partizan bi zbog toga mogao da traži šansu u poenima iz tranzicije.

Centralna figura tima iz Istanbula je plejmejker Aleks Perez sa prosekom od 17,7 poena do sada u Evrokupu.

Trener crno-belih Vlado Šćepanović smatra da bi presudna mogla biti energija sa kojom se ulazi u susret.

„U ovom veoma teškom periodu, napornom zbog putovanja, gustog rasporeda i teških utakmica moramo pokazati karakter koji je preduslov za dobar rezultat. U ovom sistemu takmičenja gde nemate prava na grešku, gde pre svega nemate vremena za trening i pripremu utakmice, veoma je bitno biti fokusiran, sačuvati koliko-toliko pozitivne energije da se u mečevima za koje nemate dovoljno vremena za pripremu, oslonite na principe koji su već postavljeni. Očekujem težak duel, Bahčešehir je ekipa koja igra promenljivo, nisu do sada zabeležili pobedu, ali su namučili Uniks u Kazanju gde su izgubili u poslednjoj sekundi. Ekipa ima kvalitet i svakako treba očekivati njihovu reakciju nakon poraza i u turskom prvenstvu i u Evrokupu“, rekao je Šćepanović.

Centar crno-belih, Erik Mika, umereni je optimista.

„Očekujemo tešku utakmicu kao i u svim mečevima Evrokupa, posebno zato što igramo na gostujućem terenu. Kao što znate, već smo odigrali dve utakmice u gostima i one nisu prošle onako kako smo se nadali. Sa ili bez navijača je uvek teško igrati u gostima zbog putovanja. Nadam se da smo naučili lekciju na prethodnim utakmicama i da ćemo sutra izboriti pobedu“, istakao je Mika.

Bez Mozlija 15, bez Jaramaza 37 dana

U narednom periodu crno-beli će morati da igraju bez dvojice jako bitnih igrača, Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija, koji su ispali iz tima zbog povreda. Mozli je iskrenuo skočni zglob na meču protiv Uniksa i, prema rečima klupskog lekara Mome Jakovljevića, čeka ga pauza od još minimum 15 dana. Ognjen Jaramaz je imao prelom kosti šake, srećom nije potrebna operacija ali će, kako kaže Jakovljević, pauzirati od 30 do 37 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari