Crno - beli spretniji i sretniji 1Foto: Starsport

U izuzetno dramatičnoj, ne toliko i kvalitetnoj, utakmici Parizan je u samom finišu uspeo da ostvari veoma važnu pobedu nad najvećim rivalom u grupi B 94:90.

Partizan je u derbiju 2. kola Superlige grupe B dočekao u hali Aleksanda Nikolić FMP bez povređenog kapitena Novice Veličkovića i Vona, a u tim se vratio Čakarević, S druge strane FMP je nastupio bez Filipa Čovića i Alekse Radanova koji su „prekomandovani u Crvenu zvezdu, ali pojačan Radovanom Đokovićem, Đorđem Simeunovićem i Ajsakom Hamfrisom.

U prvoj četvrtini niiko nij uspevao da stekne značajniju prednost do poslednjeg minuta kada Martinković pogađa „trojki“ a potom i zakucava pa crno – beli dolaze do plus 5. Međutim, već na početku druge četvrtine, posle trojke Nenadića gosti uspevaju da izjednače (52:52) a nedugo zatim i pređu u vođstvo koje u u 28. minutu, posle nove trojke Nenadića i uspešno realizovanih slobodnih bacanja Đokovića iznosi rekordnih +10 (62:72). Međutim, gosti gube dah, Partizan zahvaljući četiri vezana poena Grosa i „trojke“ Marinkovića uspeva da smanji zaostatak na samo tri poena (69:72). U 35. minutu poenima Marinkovića crno – beli posle duže pauze ponovo dolaze u vođstvo (79:78). U Izuzetno dramatičnoj završnici domaćin je bio spretniji i sretniji o došao do druge pobede.

Gos je ubacio 26 poena Partizana, isto koliko i Vanja Marinković, ali

ključne poene postigli su Đorđe Gagić 30 sekundi pre kraja i Aleksandar Aranitović koji je pogodio „trojku“ kod rezultata 91:90. Nemanja Nenadić je za FMP ubacio neverovatna 32 poena, Dragan Apić 21.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari