Crvena zvezda, bez Voltersa, protiv Mege kreće na triplu-krunu 1foto: ABA liga

Slavljenički su dani na Malom Kalemegdanu nakon šeste titule u ABA ligi, u poslednji sedam godina. Sa prethodno osvojenim Kupom Radivoja Korača, dva trofeja u džepu, crveno-beli sutra kreću u pohod na triplu krunu. U polufinalu plej-ofa, puleni Dejana Radonjića sastaće se sa Megom u hali „Aleksandar Nikolić“ (20.00, ulaz slobodan).

Današnja odluka Partizana da ne učestvuje u plej-ofu domaće lige, zasenila je pripremu crveno-belih i Mege za polufinalni serijla na dve dobijene utakmice.

Zvezda je tokom sezone već odigrala 71 utakmicu, a protiv „ljubičastih“ će pokušati da dođe do triple krune, bez pomoći Nejta Voltersa.

Amerikanac je dobio odobrenje da se ranije vrati u Sjedinjene Američke Države i time praktično završi drugi mandat na Malom Kalemegdanu.

„Posle ogromne potrošnje i velikih napora nastavljamo takmičenje. Očekuje nas mlada talentovana ekipa Mege i pokušaćemo u ovakvom stanju da odigramo najbolje što možemo“, poručio je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

Nakon pobede u majstorici, u ponedeljak, i osovjene titule u ABA ligi, crveno-beli su dobili slobodno i do danas uopšte nisu trenirali.

Mega bi i iz tih razloga, usled velikog emotivnog pražnjenja Branka Lazića i saigrača, mogla da bude veoma zahtevan rival, iako neće biti u najjačem sastavu, usled osudstva Nikole Jovića, Karla Matkovića..

„Odigrali smo 71 utakmicu u sezoni do sada, imali veliku potrošnju u finalu ABA lige, ali smo je završili titulom i ostvarili najvažniji cilj. Ostaje još jedno takmičenje. Igramo protiv Mege. Dobro se poznajemo. Ambiciozna su i talentovana ekipa. Trudićemo se da odigramo ovaj meč posle velikog umora iz finala u najboljem mogućem ritmu. Pozivam navijače da dođu u petak uveče u halu“, naveo je Ognjen Kuzmić.

Prema rasporedu takmičenja, drugi meč polufinala biće odigran u nedelju (12 časova) u dvorani Mega fektori, a eventualna majstorica je na programu u utorak u hali Aleksandar Nikolić.

Dva rivala su ove sezone odigrala tri meča. I sva tri su dobili crveno beli. Prvo su slavili u 6. kolu ABA lige (81:67), zatim u 19. kolu regionalnog takmičenja (76:69), da bi potom eliminsali komšije u finalu Kupa Radivoja Koraća (72:53) koji su dan kasnije osvojili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari