Crvena zvezda dočekuje Rad u 12. kolu Superlige Srbije 1Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Crvena zvezda u subotu želi da protiv Rada (19.00) nastavi pobednički niz u 12. kolu Superligi Srbije.

Trener crveno-belih Vladan Milojević tvrdi da je upozorio igrače da ovakve utakmice mogu da odluče o tituli, naročito ako se protiv malih ekipa prokockaju bodovi.

– Posle utakmice u Kupu Srbije protiv Dinama okrećemo se prvenstvu i susretu sa Radom, klubom čije igre nisu ispratili rezultati. U odnosu na prošlu godinu u kojoj su imali dosta problema, uz dolazak Zorana Milinkovića na čelo stručnog štaba, rival je postao konkurentna ekipa i kandidat za plasman u plej-of. Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Zaista nam je prvenstvo prioritet, rekao sam to i ranije i stojim iza reči. Imamo veliku želju da odbranimo titulu – rekao je Milojević.

Strateg crveno-belih ne krije da neće protiv „građevinara“ izvesti najjači tim.

– Vujadin Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati. Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv PSŽ-a, stavili ga u vatru zbog čega je obnovio povredu i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju. Zgusnut raspored ima svoj efekat, do kraja godine odigraćemo više utakmica nego za celu sezonu prethodnih godina. Za takav tempo nije dovoljna samo fizička, već i psihička priprema

Milojević se osvrnuo i na meč Lige šampiona protiv Liverpula koji crveno-beli igraju u sredu.

– Imamo priliku da na internacionalnoj pozornici steknemo uvid u svetske trendove. Svi streme direktnom fudbalu, igri uz agresiju, presingu, i takav mentalitet gaje i sva tri naša rivala u Ligi šampiona. Ne bih izdvajao jednog trenera, ali lično mi mnogo znači nadmetanje sa timovima koje vode stratezi poput Ančelotija, Tuhela i Klopa, kao i svaki trener želim da napredujem, a smatram da od njih mogu mnogo da naučim. Poštujem svakog kolegu, ne samo na evropskom i svetskom nivou, već i sa domaće scene, ali svima nama predstavlja zadovoljstvo da steknemo uvid u nove tendencije i trudim se da sva iskustva prenesem u srpski fudbal – zaključio je Milojević.

Partizan u nedelju gostuje Spartaku u Kuli (stadion u Subotici se renovira). Crno-belima je pobeda neophodna kako bi zadržali korak za aktuelnim šampionom, dok Spartak u slučaju poraza očekuje mučna borba za opstanak u ligi.

Raspored i tabela

  1. kolo

Petak

Čukarički – Vojvodina      sinoć

Subota

Voždovac – Mladost        16.00

Proleter – Mačva              19.00

Napredak – Radnik           19.00

Radnički Niš – Zemun      19.00

Crvena zvezda – Rad       19.00

Nedelja

Spartak – Partizan             13.00

Dinamo – Bačka 16.00

Tabela: Crvena zvezda 31, Partizan 24, Radnički Niš 24, Čukarički 22, Mladost 18, Napredak 17, Vojvodina 15, Proleter 14, Mačva 13, Rad 13, Bačka 12, Voždovac 11, Zemun 9, Radnik 8, Spartak 8, Dinamo 6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari