Crvena zvezda se oglasila povodom jučerašnjih incidenata: Odgovorna lica nemaju veze sa Zvezdom 1Foto: Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povogom incidenata koji su se desili pre početka jučerašnje utakmice protiv Partizana, zbog čega su protivnički igrači morali da prekinu sa zagrevanjem i napuste teren.

„KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da ima saznanja da su deo incidenata pred početak utakmice broj 3 finala, zbog kojih je početak utakmice i kasnio – odgovorna lica koja nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom“, navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Kako ističu, Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket, a prve informacije koje imaju govore „da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom“.

Lica za koja se sumnja da su odgovorna za nemire nalazila su se na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane u nedelju uveče.

Prema saopštenju Crvene zvezde, dvorana „Aleksandar Nikolić“ je „pokrivena“ kamerama,  o svemu su obaveštene i sve nadležne službe koje su bile zadužene za obezbeđivanje utakmice, a klub će se čim bude dobio sve podatke i identitet tih osoba obavestiti javnost o kome se radi.

„KK Crvena zvezda Meridianbet još jednom poziva sve naše navijače koji budu došli u utorak na utakmicu, da ne nasedaju na bilo kakve provokacije poput “pozdrava” publici srednjim prstom tokom zagrevanja i postignutih koševa, kao i krajnje “zanimljiva” zagrevanja pojedinih igrača. Klub još jednom apeluje da naši  ne bacaju apsolutno ništa u teren i da navijaju za Crvenu zvezdu ne vređajući nikoga iz protivničke ekipe“, zaključuju u saopštenju.

Da podsetimo, košarkaši crno-belih su pre utakmice u nedelju uveče izašli na zagrevanje, ali su posle samo nekoliko desetina sekundi morali da se vrate u svlačionicu jer su bili zasuti sa tribina sitnim novcem, upaljačima i drugim predmetima.

Zbog toga je početak utakmice morao da se odloži, a i kada je ona kraju otpočela incidenti su nastavljeni.

Četvrta utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u utorak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari