Džoel BolombojFoto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Atini od Panatinaikosa rezultatom 82:65 u utakmici 17. kola Evrolige.

Posle ove utakmice crveno-beli imaju skor od 6-11, dok je ekipa iz Atine zabeležila desetu pobedu, uz sedam poraza.

Domaći su početkom drugog poluvremena došli prvi put do dvocifrene prednosti (41:31), koju su sve do kraja rutinski čuvali.

U narednom, 18. kolu Evrolige Crvena zvezda u utorak 2. januara gostuje Fenerbahčeu (18.45), dok Panatinaikos dan kasnije igra protiv Baskonije u Španiji.

Na meču u Atini crveno-beli su bili ravnopravni samo u prvih osam minuta, a od tog trenutka “zeleni” su preuzeli vođstvo i na kraju ubedljivo trijumfovali.

Ćini se da je ključ trijumfa odlična odbrana na Milošu Teodosiću, koji nije postigao ni jedan poen, a zabeležio je samo tri asistencije.

Gosti, za koje nije debitovao Nikola Topić, su već početkom drugog perioda prvi put bili u dvocifrenom minusu i od tog trenutka nisu ozbiljnije ugrozili vođstvo Atinjana.

Iako su pokazali borbenost i želju da naprave još jedno iznenađenje posle trijumfa nad Makabijem, gosti su u svakoj četvrtini sve više rezultatski zaostajali za Panatinaikosom.

Uz Teodosića, odbrana “zelenih” je u većem delu meču odlično čuvala i Nemanju Nedovića, a crveno-beli su šutirali 4/25 za tri poena.

Kada se sredinom treće četvrtine povredio do tog trenutka najbolji igrač crveno-belih Luka Mitrović, bilo je jasno da će Zvezda iz Atine otići bez trijumfa.

Najraspoloženiji u pobedi Panatinaikosa, bio je Dinos Mitoglu sa 15 poena, pratio ga je Džeremi Grant sa 14 poena, a dvocifren je bio i Matijas Lesor sa 13 poena.

Kod Zvezde se istakao Džoel Bolomboj sa 15 poena i pet skokova, Nemanja Nedović je završio meč sa istim učinkom, a dvocifreni su bili još Luka Mitrović i Jago Dos Santos sa po 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari