Crvena zvezda po 12. put domaćin Evroliginog kvalifikacionog turnira za juniore 1foto:Crvena zvezda

Tradicionalno, Crvena zvezda, od petka do nedelje, biće domaćin kvalifikacionog Evroliginog turnira za juniore „Marko Ivković“.

U Basket sitiju na Čukaričkoj padini odigraće se kvalifikacioni turnir za plasman na juniorski Fajnal-ejt.

U grupi A nalaze se Crvena zvezda, Partizan, Valensija i ANGT tim sastavljen od najtalentovanijih igrača iz regiona i Evrope.

Prošle sezone ovu ekipu predvodio je čuveni Vasilis Spanulis, a ove će to biti Peteri Koponen, proslavljeni finski košarkaš.

U grupi B će igrati Mega, MIS, francuski INSEP, i turski Anadolu Efes.

Juniori Crvene zvezde ove sezone doživeli su niz promena, a jedna od osnovnih jeste ta da ih je preuzeo Branko Jorović, nakon što je Vladimir Jovanović dobio otkaz kao šef struke prvog tima.

Jorović je bio pomoćnik mladom stručnjaku, a po rastanku, prihvatio je ponudu uprave da znanje stiče vodeći juniore.

– Sistem takmičenja ANGT turnira je vrlo specifičan. Igraju se četiri utakmice u tri dana, koje predstavljaju veliki napor u svakom smislu, ali u tome je draž“, rekao je trener junora Branko Jorović u najavi ovog turnira. Ove godine u skladu sa trendom turnir je još jači nego prethodne. Za Crvenu zvezdu je ovo uvek vrlo važnotakmičenje, moramo da idemo utakmicu po utakmicu, na svakoj želimo da pobedimo. Cilj je jasan, ali i druge ekipe se pitaju i žele isto što i mi, a to je pobeda i učešće na završnom turniru. Spremni smo, i nadam se da će pokazati kvalitet koji poseduju.

Prvi rival crveno-belima biće Valensija, u petak u 9.00

– Sigurno da će biti brza utakmica jakog inteziteta, španska košarka je poznata kao takva. Mnogo trčanja, puno šuteva za tri poena. Moramo da iskontrolišemo njihov tempo, nametnemo naš ritam i nadam se pobedi.

Istog dana, samo u posle podnevnim satima, Zvezda će odigrati meč sa Partizanom.

– Rekao sam već da je sistem specifičan. Nakon prve utakmice ne smeš da ostaneš u njoj glavom, već moraš da ostaneš na zemlji i da se brzo okreneš narednoj utakmici. Mi bukvalno pet minuta nakon te utakmice moramo da zaboravimo Valenciju i da se okrenemo Partizanu. Verujem da je moja ekipa spremna za sve izazove.

O organizaciji turnira je pričao i direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević.

– Zvezda je 12. put organizator i moram to svaki put da ponovim i istaknem, po tome smo jedinstveni i kao klub i kao grad Beograd, jer su se svi ostali gradovi domaćini menjali. Drago mi je što ovaj turnir nosi ime našeg tragično nastradalog navijača Marka Ivkovića. I pored imperativa rezultata koji imamo i obavezu kao Crvena zvezda, dugoročna strategija našeg kluba je da razvijamo mlade igrače i da oni kroz mlađe selekcije dođu do prvog tima, a onda u budućnosti da nose naš klub. Ne moram da ponavljam da smo tokom ovih godina stekli i iskustvo i rutinu organizacije ovakvog turnira, što ne znači da ne želimo da uvedemo i nešto novo i pomerimo lestvicu još više. Zahvaljujem se Evroligi na poverenju, našoj Republici Srbiji, gradu Beogradu i KSS, jer su svi pomogli mnogo kada je organizacija ovakvog turnira u pitanju. Hvala i našim partnerima. Pozvao bih naše navijače i ljubitelje košarke da u naredna tri dana dođu u Basket siti i gledaju na delu najbolje mlade igrače Evrope.

Raspored mečeva

Petak (31.03.2023)

09.00: Crvena zvezda – Valensija

11.00: Partizan – INSEP Pariz

13.00: Venecija – Mega

15.00: Anadolu Efes – INSEP Pariz

17.00: Crvena zvezda – Partizan

19.00: Valensija – ANGT tim

Subota (01.04.2023)

09.00: Mega – Anadolu Efes

11.00: Venecija – INSEP Pariz

13.00: Valensija – Partizan

15.00 Crvena zvezda – ANGT tim

17.00 Anadolu Efes – Venecija

19.00 INSEP Pariz – Mega

Utakmice za plasman (sedmo mesto od 11.00, peto od 13.00, treće od 15.00 i prvo mesto) na programu su u nedelju. Veliko finale igra se od 18.30 časova u dvorani „Basket Siti“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari