Zvezda pobedila Bajern u "Areni", Teodosič i Jago nosili crveno-bele do važnog trijumfa 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su drugu pobedu u ovosezonskoj Evroligi pošto su u duelu 6. kola na svom parketu pobedili Bajern sa 74:68.

Ujedno, ovo je bila i prva pobeda u ovom takmičenju za Janosa Sferopulosa, koji je pre desetak dana preuzeo ekipu od bivšeg trenera Duška Ivanovića.

Crveno-beli su i na meču sa nemačkim klubom imali puno problema u organizaciji napada, ali je iskusni plejmejker Miloš Teodosić odigrao možda i najbolju partiju od dolaska u klub i nosio igru svog tima u napadu.

Ogromnu ulogu u drugom poluvremenu, pre svega energijom na oba kraja parketa, demonstrirao je brazilski reprezentativac Jago Dos Santos, koji je uz ključnu ulogu u odbrani, pogodio i odlučujuću trojku u poslednjem napadu svog tima i rešio pitanje pobednika.

Bajern je bolje ušao u meč, imao vođstvo tokom većeg dela prvog poluvremena, a u tim trenucima goste su nosili Karsen Edvards i bivđa NBA zvezda Serž Ibaka.

Posle serije pogođenih trojki gosti su stigli i do dvocifrene orednosti i činilo se da će već tada moći da rezultatski prelome meč.

Međutim, u drugoj četvrtini Teodosić je preuzeo odgovornost za igru svog tima u napadu i uspeo da razigra svoju ekipu sjajnim asistencijama.

Iako su u prvih 20 minuta gosti imali čak 13 izgubljenih lopti, uspevali su da sve vreme održavaju vođstvo jer je Zvezda imala očajan šut. Ipak, trojkom Hange uz zvuk sirene crveno-beli su na poluvremenu imali zaostatak od samo dva poena (35:33) i zadržali nadu da će uprkos lošoj igri moći da ostvare pobedu.

Onako kako su igrali večim delom prvog poluvremena, goti su nastavili i na početku treće četvrtine, pa su u uvodnim minutima tog perioda napravili seriju 8-0. Ponovo se činilo da crveno-bele samo čudo, odnosno inspirisani Miloš Teodosić mogu da vrate u meč – što se i dogodila.

Samo zahvaljujući njegovim naletima inspiracije i talenta Zvezda je uspela da uhvati rezultatski priključak do ulaska u poslednji priključak i pred poslednjih deset minuta imala je „samo“ šest poena minusa.

Crveno-beli su polako sustizali prednost Bavaraca, da bi u poslednja dva minuta, trojkama Teodosića i Jaga stigli do druge pobede u Evroligi.

Miloš Teodosić je bio i statistički najproduktivniji igrač crveno-belih, jer je utakmicu završio sa 16 poena (5/11 iz igre), 11 asistencija za 27 minuta u igri. Luka Mitrovićđ imao je 11 poena i šest skokova, a 11 poena za dodao je i Šabaz Nejpir (5/11 iz igre). Jago Dos Santos, jedan od junaka pobede, na kraju je imao osam poena (2/6 iz igre, sve za tri poena), tri skoka i dve asistencije.

U timu iz Minhena istakao se Karsen Edvards sa 16 poena, ali je zahvaljujući njegovim promašajima u finišu meča (ukupno šutirao 6/16) i izgubljenim loptama ekipa Janisa Sferopuloda dobila priku da trijumfuje.

U narednom kolu Evrolige Zvezda će idućeg petka gostovati Barseloni, a u međuvremenu ih u ABA ligi očekuje duel protiv Budućnosti u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari