Crvena zvezda pobedila Olimpijakos u Pireju 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Pireju Olimpijakos rezultatom 90:86 u utakmici 15. kola Evrolige. Posle ovog trijmfa crveno-beli imaju učinak od osam pobeda i sedam poraza u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Ekipa Duška Ivanovića je u finišu treće četvrtine preokrenula rezultat i povela sa 65:62, da bi na početku poslednjeg perioda serijom 8-1 stigla do dvocifrene prednosti i prelomila meč.

U duelu dva kluba čiji mečevi se igraju u specifičnoj atmosferi prva četvrtina je i rezultatski protekla bratski. Timovi su se smenjivali u vođstvu, naizmenično pravile serije poena, ali su na kraju domaći imali minimalnu prednost (22:21).

U drugoj četvrtini Zvezda je pala, prevashodno u napadu. To je Olimpijakos iskoristio i zahvaljujući dobroj igri u napadu Slukasa, Mekisika i Bleka stigli i do vođstva od 12 poena prednosti (42:30).
Ipak, u finišu ovog perioda gosti su serijom od 8-1 uspeli da uhvate rezultatski priključak i da na poluvreme odu sa minusom od četiri poena (45:41).

Zvezda je u trećoj četvrtini prikazala možda i najbolju partiju u ovoj sezoni. Uz dobru igru u odbrani u napadu su Vildosa i Petrušev zatrpali koš domaćih i postigli 18 od ukupno 24 poena svog tima u ovom periodu.

Sjajno je Zvezda počela poslednju deonicu. Serijom 8-1 došla je do dvocifrene prednosti, a potom i do najvećih plus 11 (76:65).
Međutim, u tom trenutku Olimpijakos je zaigrao znatno agresivnije u odbrani i postepeno se smanjivala prednost ekipe sa Malog Kalemegdana.

Pri vođstvu Zvezde od 86:84 domaćin je 15 sekundi pre kraja imao priliku da izbori makar produžetak, ali je Slukas promašio šut za tri poena.

U penal završnici Vildosa je dva puta pogađao sa linije za slobodna bacanja i svom timu doneo veliki trijumf.

Luka Vildosa meč je završio sa 21 poenom, osam asistencija i četiri skoka, sjajnu partiju prikazao i Filip Petrušev sa 14 poena i po tri skoka i blokade, dok je Luka Mitrović uz 13 poena imao i sedam skokova.

Na drugoj strani Blek je uz 14 poena imao i šest skokova, dok je Vezenkov meč završio sa 13 poena i šest skokova.

Naredni meč u Evroligi Crvena zvezda igra u petak 30. decembra, kada u dvorani „Aleksandar Nikolić“ gostuje Barselona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari