Crvena zvezda izgubila od Olimpijakosa u 13. kolu Evrolige – 79:81 1Foto: BETAPHOTO/MARKO METLAS/DS (arhiva)

Crvena zvezda je večeras u Beogradu zabeležila deveti poraz u Evroligi od grčkog Olimpijakosa – 79:81.

Crveno-beli kao da su i ovom meču preslikali ono što je već mnogo puta viđeno ove sezone – odličan početak, zatim neshvatljiv pad u trećoj četvrtini i zatim neuspeo pokušaj „vađenja“ u finišu.

Prvak ABA lige je u prvu četvrtinu završio sa prednošću od 10, a druga sa viškom od osam poena. U trećoj je uspeo sve da „prospe“, a Herison je sa tri trojke u tri napada doneo izjednačenje, a potom je Larencakis pre četvrte deonice uspeo da Grcima obezbedi preokret.

Meč se na kraju rešavao u poslednjih osam sekundi kada su obe ekipe odlučile da faulovima seckaju igru i na svoj napad pokušaju da reše meč. Na kraju je odlučujući bio koš Printezisa u poslednjim trenucima.

On je sa 16 poena bio najefikasniji u Olimpijakosu, dok je Spanulis postigao 14, a Slukas i Herison po 12. U Zvezdi O Brajant ubacio takođe 16 poena, Volden i Lojd su dali po 13, a Jagodić-Kuridža 10.

Trener Zvezde Saša Obradović rekao je posle meča da nije pogrešio što je na osam sekundi pre kraja tražio od tima da fauliraju Spanulisa.

– To je čista odluka, mislim da je bila dobra. Opet bih isto uradio. Imali smo šansu da završimo utakmicu. U odnosu na čudan kriterijum suđenja rešio sam da ja odlučujem, a ne da branim. Bila je to čista trenerska odluka i opet bih tako uradio – istakao je Obradović.

Strateg crveno-belih napomenuo je i da su trojke u trećoj četvrtini bile presudne za povratak Olimpijakosa u utakmicu, iako je gubio celo prvo poluvreme.

– Olimpijakosov šut za tri poena nas je omeo. Larencakis nas je iznenadio kao džoker i zajedno sa Herisonom dao je trojke i tu smo izgubili ritam. Dobro je da smo se dobrim karakterom vratili u poslednjoj četvrtini, ali nažalost nije bilo dovoljno – dodao je Obradović.

On je na kraju istakao i da će klub potražiti na tržištu zamenu za Tomasa Ročestija koji je nedavno otišao.

– Na tržištu smo, tražimo najbolje moguće opcije. Kao što je vidljivo fali nam organizacije, čvrstine, tako da razmišljamo o svemu – zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari