Crvena zvezda preokretom produžila nepobedivost 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde udarili su novu „recku“ u prvenstvu Srbije, ali branilac titule, lider Superlige i učesnik grupne faze aktuelne Lige šampiona nije oduševio u pobedi nad Mačvom (2:1).

Naprotiv, crveno-beli su u 54. vezanoj utakmici bez poraza prvi izvadili loptu iz svoje mreže, da bi tek 15-ak minuta pre kraja duela sa, na momente kočopernim a na mahove defanzivno zgusnutim, Šapčanima slomili otpor gostiju. I to iz penala, kojem je prethodila sumnjiva pozicija strelca izjednačujućeg pogotka Ričmonda Boaćija, pre nego što ga je saigrač poslao u duel oči u oči sa, inače sjajnim, golmanom Petrom Puletićem.

– Znali smo da će biti teška utakmica. Detektovali smo ono što je trebalo, pogotovo u drugom poluvremenu, ali nismo iskoristili određen prostor, što je za internu analizu. Moram da priznam da je Mačva dobra ekipa, znao sam da će biti teško. Znam Darka Tešovića dosta dugo i znam da su nas dobro skautirali. Jako teško gube, imaju dobar blok i brze igrače, vezali su šest vezanih utakmica bez poraza. Borbena su ekipa, igraju sa dosta strasti i zaslužuju da se nađu u plej-ofu – ovako je Zvezdin trener Vladan Milojević prokomentarisao tok i epilog bitke sa svojim venčanim kumom na mestu šefa protivnikovog stručnog štaba Darkom Tešovićem.

Bez upuštanja u detaljnu priču o viđenim slabostima ofanzivno složene taktike i postave, sa dvojicom klasičnih napadača među starterima, i Markom Marinom kao jedinim raspoloženim i sposobnim za pravljenje pukotina u čvrstoj odbrani 11. tima Superlige.

– Bili smo bolji za taj jedan gol. Želim Mačvi sve najbolje, mi se okrećemo sledećoj utakmici, treba i da se odmorimo. Imali smo dosta igrača van ritma i nekoliko povređenih, Rodić je odigrao posle toliko vremena. Strpljiv sam i polako ih vraćamo u ritam – strateg crveno-belih već se okrenuo preksutrašnjem gostovanju na terenu Bačke.

Ni on ni njegov kolega Tešović nisu upitani o (ne)regularnosti trenutka kada je uposlen Boaći, pre pogotka odluke, pa se i bivši igrač i trener u mlađim kategorijama Partizana bavio samo odnosom snaga tokom 90 minuta.

– Znate dobro da ja uvek govorim istinu. Mislio sam da ćemo igrati kako nam Zvezda dozvoli. Ali, eto, dali smo gol i držali se dobro. Meni to deluje drugačije sa terena, ali kompletan utisak je da sam zadovoljan. Protiv evropske Zvezde.. – reči su stratega Mačve, čiji se puleni takođe nisu bunili u 74. minutu.

Haskić sipa i ne pita

Iako su do kraja prvenstva ostala još dva „regularna“ kola i (po) sedam mečeva plej-ofa i plej-auta, što je mnogo vremena i prostora za preokrete na vrhu liste strelaca srpske Superlige, sva je prilika da će zvanje „kralja“ golgetera pripasti Nerminu Haskiću. Napadač Radničkog iz Niša matirao je golmana i u 28. rundi takmičenja, u pobedi Nišlija nad Radom, što mu je bio 18. pogodak od početka sezone. Dvadesetdevetogodišnji centarfor iz Bosne i Hercegovine vraćao je na 13 mečeva rivale na centar, protiv vranjanskog Dinama i Radnika iz Surdulice učinio je to činio tri puta, pa nije čudo što beži Partizanovom Rikardu Gomešu (18), Zvezdinom El Fardu Benu (13) i ostalim pratiocima. Biće pravo čudo ako Nišlije uspeju da ga sačuvaju od novog odlaska u inostranstvo, gde je napravio karijeru u Košicama, Ružomberoku (Slovačka) i Podbedskidziju (Poljska). Ove sezone je bio strelac i u srpskom Kupu i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari