Crvena zvezda promovisala novu devetku: Mijatović stopama velikana 1foto:fkcrvenazvezda

Talenat Dejana Joveljića samo je bljesnuo u Ljutice Bogdana; prethodno Luka Jović nije stigao ni da se saživi sa euforijom i hukom sa severa, ipak, navijači Crvene zvezde nadaju se da bi nova devetka mogla malo duže da se zadrži na Autokomandi.

Izdanak Zvezdine škole, baš kao i Jović i Joveljić, Jovan Mijatović danas je promovisan kao nova devetka Crvene zvezde.

Levonogi hitri fudbaler, sa 17 godina, prekomandovan je nedavno u prvi tim Zvezde, pošto je prethodno, u prvoj seniorskoj sezoni, pravio mala remek-dela u Grafičaru.

Mijatović bi, po prekomandi, verovanto i debitovao da nije bio donedavno pozitivan na korona virus.

Očekuje se da popularni Bekam, koji je pravo iz kadetske selekcije dobio šansu u Grafičaru, u nastavku sezone bude ispomoć Aleksandru Pešiću i dobija minute na mečevima slabijeg intenziteta.

„Velika je čast i privilegija dobiti poziv za prvi tim sa svega 17 godina. Zvezdino sam dete, ovde sam od petlića i znam koji su zahtevi kluba. Na meni je da nastavim da radim još više, da slušam starije i kada dobijem šansu da dam sve od sebe da ostavim što bolji utisak. Prija mi i devetka na leđima, ne smatram da je to dodatni pritisak, već samo znak da u klubu veruju u moj talenat. Zahvalio bih se i Marku Neđiću, kao i Grafičaru, jer su me partije u dresu Zvezdine filijale preporučile za prvi tim. Naravno, zahvalnost i svim trenerima iz omladinske škole sa kojima sam imao priliku da sarađujem, jer sam od svakog naučio nešto. Sledeći cilj je da debitujem za Crvenu zvezdu, potom i da postignem gol, otrčim do severa, pa zaigram u derbiju, Evropi, sve po redu“, poručio je Mijatović na predsatvljanju javnosti, obučen u dres sa brojem devet.

Mijatović je rođen 11. jula 2005. godine. Prošle sezone je za kadetsku selekciju dao 12 golova, uz sedam asistencija na ukupno 19 utakmica.

Kada je Marko Neđić preuzeo vođenje Grafičara, dobio je mogućnost da iskusi igranje u seniorskom fudbalu, međutim niko nije očekivao da će se tako brzo izboriti za ulogu i minutažu.

Na osam utakmica za Grafičar dao je pet golova. U Zvezdi su primetili njegove sposobnosti i nakon odlaska MIlana Pavkova odlučili su da ga uvrste u prvi tim.

Iako nije klasična devetka, već ofanzivni igrač vrlo produktivan po bokovima, zahvaljujući korpulentnoj građi i niskom težištu, levnog, visine 180 centimetara, Mijatović bi mogao da postepeno dobija šansu na mečevima sa prosečnim superligašima.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari