Crvena zvezda protutnjala Ivanjicom i razliku u odnosu na Partizan povećala na plus 14 1foto:StarSport

Na teškom, više zemljanom nego travnatom terenu u Ivanjici, fudbaleri Crvene zvezde savladali su Javor povećavši prednost u odnosu na Partizan na plus 14, u nepotpunom 23. kolu Superlige (0:2).

Uprkos tome što je već u petak na redu 169. večiti derbi, trener Miloš Milojević u Ivanjici je izveo gotovo najjači sastav.

Jedino je Mirko Ivanić bio izostavljen, a umesto njega se, po levoj strani, sa Aleksandrom Kataijem nadopunjavao Stefan Mitrović.

Javor se pokazao vrlo dostojnim rivalom, pogotovo u prvom poluvremenu, u kome je iskreirao nekoliko vrlo solidnih prilika.

Zvezda je, u uvodnom delu meča, uglavnom pretila posle prekida, u kojima je najdominantniji u skoku bio Kataiji.

Nije najbolji strelac crveno-beli uspeo da u dva navrata savlada Stefana Manojlovića, ali je, nehotice u 38. minutu asistirao Pešiću za uvodno vođstvo.

Naime, sjajni kretaivac je šutirao sa nekih dvadesetak metara, iz punog trka, levom nogom, pogodio je Pešića u rame, lopta je promenila putanju i ostavila iznenađenog golmana Javora u raskoraku.

Na nesvakidašnji način, popularni Šilja je prekinuo golgeterski post koji je trajao, u domaćem prvenstvu, od oktobra 2022.

Javor je znanje pokazao oslonjen na Radivoja Bosića, nekadašnjeg Zvezdinog „školarca“ i Petra Gigića, koji je u sezoni 2019/20 nastupao za Partizan.

Imao je Bosić nekoliko veoma dobrih prodora, driblinga kojima je uspevao da nadmudri igrače u Zvezdinom manevru.

Utisak je i da je sudija Andrija Stojanović, prilikom jednog prodora Bosića, mogao da pokaže žuti karton Nemanji Milunoviću, ali je visoki štoper ostao nekažnjen za dosta grub start.

Nastavila je Zvezda sa dominacijom i u nastavku utakmice. Već u ranoj fazi drugih 45 minuta viđena je, možda i najlepša akcija gostiju.

Mitrović je po levoj strani odigrao dupli pas sa Kataijem, Zvezdin Magiko je briljantnim dodavanjem pronašao reprezentativca Srbije koji je manirski matirao nemoćnog golmana Manojlovića, koji je zimus stigao u Ivanjicu iz beogradskog Grafičara.

Bila je to druga, a ukupno šesta asistencija Kataija od starta domaćeg prvenstva, u takmičarskoj 2022/23.

Crveno-beli su u Ivanjici došli do 61. i 62. gola u sezoni, čime su samo povećali saldo kao najefikasnija ekipa u Superligi.

Izlaskom Kataija i Mijailovića, trener Milojević je, ubacivanjem Erakovića i Kangve promenio formaciju, zaigrao sa trojicom štopera pozadi, želeći time da isproba dodatne varijante pred večiti derbi, 3. marta na stadionu „Rajko Mitić“.

Ništa se time bitnije nije promenilo na vrlo lošem terenu, rekolo bi se nedopustivog kvaliteta za potrebe Superlige.

Jeste Javnor došao do još jedne prilike preko Gigića, međutim, Zvezda je mirno privela meč kraju, bez ikakve dramatizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari