Danas saznaje: Crvena zvezda spremna da za stručni štab Baraka Bahara izdvoji 500.000 evra 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Miloš Milojević je verovatno svestan da će od juna morati da potraži novi trenerski angažman i da će na mesto šefa struke najverovantije doći Barak Bahar.

Nakon jučerašnje objave izraelskih medija, u Crvenoj zvezdi nisu demantovali nedavno viđanje sa Barakom Baharom, u nameri da od juna preuzme vođenje srpskog aktuelnog i izvesno budućeg šampiona.

Šef struke Makabija iz Haife označen je kao prioritetno rešenje za mesto trenera Crvene zvezde u novoj, ovoga puta garantovanoj avanturi u grupnoj fazi Lige šampiona.

S tim u vezi, uprava kluba iz Ljutice Bogdana spremna je i da dobrano uloži, ne samo kako bi Bahar potpisao ugovor, već i njegovi saradnici, koji bi se sa njim preselili za Beograd.

Navodno, 43-godišnjem stručnjaku Zvezda nudi dvogodišnji ugovor na osnovu kojeg bi zarađivao čak milion evra po sezoni.

Time bi Bahar postao najplaćeniji trener crveno-belih u poslednje tri decenije.

Vladan Milojević je u poslednjoj godini ugovora imao garantovanih 800.000 evra, dok je Dejan Stanković mogao da računa na sigurnih 600.000 evropskih novčanica.

Ne samo što će morati da izdvoji veliki novac za, izvesno, perspektivnog stručnjaka, uprava Crvene zvezde spremna je i da ispuni njegove zahteve u vezi sa dovođenjem kompletnog stručnog štaba.

Bahar je u Izraelu poznat po tome što ima izuzetne odnose sa svojim pomoćnicima, kojima su poslovi striktno podeljeni. Neograničeno međusobno poverenje nije upitno, a koliko insistira na tome da u klubu budu cenjeni i poštovani svedoči i podatak da je sa Makabijem iz Haife produžio ugovor tek kada su dogovorene povišice svim ljudima u njegovom stručnom štabu.

S tim u vezi, u Zvezdi su se dobro informisali i spremno započeli pregovore, stavivši do znanja Baharu da su za njegov kompletan stručni štab spremni da izdvoje čak 500.000 evra po sezoni.

Bahar bi u Beograd trebalo da povede najmanje trojicu svojih saradnika, koji sa njim smišljaju strategiju i u Makabiju iz Haife.

Gaj Frans, Dror Šimšon i Gaj Vizinger treneri su koji bi trebalo da čine i okosnicu u stručnom štabu Crvene zvezde, ukoliko Barak Bahar od juna preuzme ekipu.

Naravno, biće neophodno i da Makabi iz Haife prihvati ponudu Zvezde u vezi sa obeštećenjem, s obzirom na to da 43-godišnjeg stručnjaka ugovor sa aktuelnim klubom veže na još godinu dana saradnje.

Milošu Milojeviću sigurno nije prijatno poslednjih dana. Iako je poručio da će kao primereni vojnik „odslužiti“ svoje do kraja sezone, jasno je da će svo vreme imati „knedlu u grlu“ kada bude davao izjave posle utakmica ili na konferenciji za medije u okviru najave određenog kola Superlige.

U Zvezdi, očigledno, nisu marili za osećanja i mentalnu stabilnost aktuelnog šefa struke, koji je, uzgled, jedan od perspektivnijih srpskih trenera u ovom trenutku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari