Crvena zvezda tek iz penala srušila žilavi Radnički 1923 1foto: Starsport

Tri boda sa gostovanja u Kragujevcu doneo je Aleksandar Katai u drugom poluvremenu.

Bila je to utakmica slabog tempa i sa dosta seckanja igre, naročito u prvom poluvremenu, a ishod je očekivano bio po volji i računici šampiona, poljuljanog novim porazom u Ligi Evrope, ove sedmice.

Imao je favorit iz Beograda veći posed lopte i pre odlaska na pauzu, ne i dovoljno tečnu igru i previše zicer šansi za vođstvo, pa je sva terenska inicijativa stala u opravdano poništen pogodak Mirka Ivanića i šut Gelora Kange u stativu.

U nastavku su stvari došle na svoje. Aleksandar Katai je prvo pogodio prečku, a onda bio precizan sa 11 metara u 75. minutu. Golman Raičević pročitao je ideju veziste crveno-belih, bacio se u pravu stranu i imao loptu na ruci, međutim ona mu se izmigoljila i završila u mreži. Kao naplata faula nad Aleksandrom Pešićem, pre toga.

Radnički 1923 nije se ni tada predavao, čak je Maksimović u nadoknadi vremena imao kolosalnu priliku za izjednačenje i iznenađenje, ali je iz peterca šutirao preko okvira Borjanovog gola.

Za veliko olakšanje Miloša Milojevića i njegovih izabranika, koji sa ova tri imaju 35 bodova i na trokorak odstojanja su u odnosu na najbliži im TSC.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari