Crvena zvezda u Bačkoj Topoli ubacuje u "vatru" devetnaestogodišnjaka 1foto.Starsport

Ubedljivih 16 bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali i kadrovska situacija u ekipi, omogućili su treneru Crvene zvezde,  Milošu Milojeviću da na večerašnjem gostovanju TSC-u šansu ukaže devetnaestogodišnjem štoperu – 18.30.

Pričao je o tome mladi stručnjak odmah nakon trijumfa na poslednjem, 169. večitom derbiju, da bi u nastavku sezone, planski, šansu u prvom timu Crvene zvezde trebalo da dobijaju mladi igrači.

Među prvima, priliku će dobiti Stefan Leković, devetanestogodišnji štoper, koji će na zahtevnom večerašnjem gostovanju u Bačkoj Topoli zaigrati u paru sa dokazanim Aleksandrom Dragojevićem.

Miloš Milojević je donekle i primoran na takav potez, s obzirom na to da se Nemanja Milunović povredio u duelu sa Partizanom, dok Strahinja Eraković neće moći da igra zbog žutih kartona.

Leković će protiv TSC-a zaigrati od starta utakmice; u dosadašnjem delu seozne već je odigrao četiri meča, a najduže se na terenu zadržao protiv Kolubare, na gosotvanju u Lazarevcu.

Leković će večeras prvi put biti starter u prvom timu kluba u kojem je ponikao.

Standardni je član mlađih reprezentativnih selekcija. Iako je stamen i dobro građen za defanzivca, obećavajuće visine (192 centimetra), igrajući za reprezentaciju, pogotovo onu do 19 godina, pokazao je i određene igračke slabosti.

Nesiguran je u prvom pasu, proceni situacije kod ofsajda, ume da kiksne i kod markiranja igrača, ali su u Zvezdi rešeni, uprkos svemu, da ga isforsiraju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari