"Džajiću je ranije trebalo dati šansu u FSS, sada je pravo vreme za Vidića": Ivan Gvozdenović za Danas o izborima u FSS 1EPA PHOTO/SRDJAN SUKI/SS

Bivši kapiten Crvene zvezde ima svoj ugao gledanja na kandidate za najvišu poziciju u domaćem fudbalu.

Ivan Gvozdenović spada u one ljude iz sveta fudbala za čiji pojam je dobra stvar to što će 85 delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije 14. marta odlučivati između dve predsedničke opcije.

„Živimo u 21. veku, kada bi takve stvari trebalo da su normalne. Mogućnost izbora je jedna od elementarnih tekovina demokratskog društva i zato se radujem dvojici kandidata za mesto predsednika.

I to ne bilo kakva, jer imena gospodina Dragana Džajića i, meni godinama bližeg, Nemanje Vidića odzvanjaju daleko van Srbije i našeg fudbala“, kaže Ivan Gvozdenović na početku priče za Danas.

Međutim, jedna stvar se ne sviđa nekadašnjem vođi tima Crvene zvezde, s igračkom inostranom karijerom izgrađenom u Belgiji, Francuskoj, Ukrajini, Rumuniji i Albaniji, gde ju je završio 2015. godine.

„U redu je imati drugačije mišljenje, ali naši ljudi ne vole da se međusobno slušaju i uvažavaju, a tek podržavaju… Kao specijalisti za podele i oko pitanja novog predsednika FSS su napravili „rovove“.

Ja neću da se svrstavan ni na jednu stranu, mogu samo da kažem za kog od njih dvojice smatram da bi bio bolje rešenje u ovom trenutku. Posmatrajući ih isključivo i samo kroz sportsku perspektivu“.

Bivši trener (po) jednog kluba iz Saudijske Arabije, Omana i Rumunije, uz kratku epizodu u Radničkom iz Sombora, prvo je poželeo da se izjasni o starijem potencijalnom nasledniku Slaviše Kokeze.

„Sa gospodinom Džajićem radio sam dugi niz godina, što kao član mlađih kategorija Crvene zvezde što kao njen prvotimac. Bio mi je direktor i predsednik, pa i lično znam koliko vlada stvarima van terena.

Međutim, mislim da je prošlo vreme kada je trebalo da vodi srpski fudbal. Trebalo mu je dati šansu u mlađim godinama, dok je bio na životnom i profesionalnom vrhuncu. Nažalost, tada su ga zaonilazili“.

Šef stručnog štaba albanskog Skenderbega, dakle, maksimalno poštuje 76-godišnju fudbalsku i funkcionersku legendu Crvene zvezde, ali podiže ruku za nekedašnjeg štopera crveno-belih Nemanju Vidića.

„Kažu da nema dovoljno godina i nimalo iskustva u novom poslu, a ja baš mislim da je pravi trenutak za još jedan Vidićev početak. Jeste mlad, ali spreman je za predsednika Saveza. Verujem u njegove ideje.

U Nemanjinu zdravu ambiciju i rurdarsku energiju još više. Takođe, okupio je dobar tim saradnika. Ako bude izabran, njihova podrška i oslonac puno će mu značiti dok se bude hvatao u koštac sa problemima“.

Gvozdenović ne želi da predviđa ishod glasanja sledećeg utorka, kao što je nekada morao da percipira poteze rivala na sredini terena. Pa ni da sudi o kapacitetu i potencijalnom učinku pobednika izborne trke.

„Samo vreme može da pruži prave odgovore na sva pitanja. Zato, hajde da vidimo šta će srpskom fudbalu doneti 14. mart, a šta meseci i godine posle toga“, zaključuje 44-godišnji sagovornik Danasa.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari