Crvendakić najbolje krilo Evrolige 1

Aleksandra Crvendakić, reprezentativka Srbije i aktuelna košarkašica mađarskog Šoprona, dobila je jedno od najvrednijih priznanja u karijeri.

Bivša košarkašica Crvene zvezde proglašena je za najbolje krilo u ovosezonskom izdanju Evrolige. Mađarski tim je ispisao klupsku istoriju i pored poraza u finalu završnog turnira od novog šampiona Jekaterinburga, a ništa od toga ne bi bilo bez naših devojaka. Dres Šoprona nose reprezentativke Jelena Milovanović, Tina Jovanović, Danijel Pejdž i pomenuta Crvendakić, koja je odnela pobedu kao najbolje krilo u izuzetno jakoj konkurenciji. Mlada košarkašica iz Loznice, koja je počela i NBA karijeru u Sijetlu, izabrana je ispred Ajaji iz Burža, Albe Torens (Jekaterinburg) i Klark (Polkovice).

– Velika mi je čast što sam izabrana za najbolje krilo Evrolige za sezonu 2017/2018. Zaista sam jako zahvalna svima koji ste glasali za mene. Veliko hvala pre svega mom timu Šopronu – napisala je Crvendakićeva na Fejsbuku i Instagramu.

Ona je sezonu u elitnom evropskom takmičenju završila sa prosečno 10,7 poena, 6,9 skokova i 2,3 asistencije po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari