Crveno-beli dočekali i Bena Bentila 1foto:crvenazvezdakk

U odnosu na Partizan, Crvena zvezda još uvek nije počela sa ekipnim pripremama, ali bi poslednjim dolaskom Bena Bentila trebalo da ima sve dostupne opcije tokom jednomesečnog uigravanja (start planiran za petak, 26. avgust). Nemanja Nedović, Filip Petrušev i Ognjen Dobrić deo su reprezentacije Srbije, dok je Nikola Ivanović u procesu rehabilitacije nakon povrede Ahilove tetive.

Stručni štab Crvene zvezde delovao je veoma zadovoljno nakon angažovanja Bena Bentila koji je percipiran kao startni krilni centar i neko ko bi, u odnosu na određene taktičke varijante rivala, mogao da pokriva i mesto centra.

U ponedeljak uveče, u Beograd su stigli Džejlen Adams i Hasan Martin, a dan kasnije u Zvezdi su dočekali i korpulentnog momka iz Gane, sa potrobnim evroligaškim iskustvom igranja u Milanu i Panatinaikosu. Bentil ima 27 godina, visine 205 centimetara, težine 110 kilograma, na evroligaškoj sceni se isprofilisao kao košarkaš kadar da širi igru sa četvorke, dobrim šutem sa distance, pre svega iz spot-ap situacija. Tokom karijere, pohađao je nastavu na američkom koledžu Providens, a potom je profesionalno iskustvo sticao u Kini, francuskom Šalonu, španskom Bilbau, grčkom Peristeriju iz kojeg je 2019. prešao u Panatinaikos. Odmah je, po dolasku u PAO, u fokusu bila njegova korpulencija, čvrstina, pogotovo u odbrani i doslednost na ofanzivnom skoku.

Dve godine kasnije, nakon kraćeg iskustva u turskom Bahčešehiru, stigao je u Milano kao zamena za suspendovanog Mitoglua i odličnim se pokazao. Etore Mesina ga je koristio na četvorci, a Bentil je uspeo da se izbori za solidnu epizodnu ulogu.

– Izuzetno sam srećan što sam konačno stigao u Beograd i što ću obući dres Crvene zvezde. Ovo će biti novi i lepo iskustvo za mene, igranje za ovaj tim i život u ovom gradu. Jedva čekam da upoznam momke i trenera, i da počnemo sa radom. Ono što znam jeste da ću raditi žestoko i naporno. Uzbuđen sam zbog ovog poglavlja i putovanja i očekujem najbolje rezultate – uvodna je poruka Bena Bentila po dolasku u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari