Čukarički otvara serijal 1Foto: STARSPORT

Mada je u jednom trenutku postojala dilema da li će vikend mere Kriznog štaba zaustaviti i fudbal u Srbiji, mečevi 27. runde Superlige biće igrani u predviđenom terminu i to zaključno sa ponedeljkom, a od 20 članova najvišeg ranga prvi će na teren igrači Čukaričkog i niškog Radničkog.

– Svaka utakmica protiv Nišlija bila je vrlo zanimljiva. U prvom delu sezone odigrali smo vrlo tvrd meč na „Čairu“, mreže se nisu tresle, a mogli smo do pobede. Prethodni susret na Banovom brdu bio je izuzetan, slavili smo posle velikog preokreta u Kupu sa 3:2 i tada se plasirali u polufinale. Očekujem pre svega veliku borbu na terenu, a mi smo spremni da započnemo novi pobednički niz – samouvereno zvuči Dimitrije Kamenović iz zadnje linije jednog od kandidata za letnje evropske kvalifikacije.

– Imaju odličnog trenera i vrlo kvalitetne pojedince, neće nam biti lako. Naša je prednost što igramo na domaćem terenu, uvek nam je lakše na Banovom brdu – zaključuje momak iz „školske klupe“ Čukaričkog, sa dve seniorske sezone u ovom privatnom klubu, inače zadovoljan atmosferom u ekipi, rezultatima i atraktivnim fudbalom Čukaričkog ove sezone.

Dugim trijumfalnim serijama može da se pohvali i vodeći tandem Crvena zvezda – Partizan. čiji mečevi zatvaraju program u ponedeljak, na dan kada će na teren i najbliža im pratilja Vojvodina, kao još sedam superligaša. U nedelju će bodovi biti raspodeljeni između osam sastava.

Superliga – 27. kolo

subota

Čukarički – Radnički              16.00

nedelja

Inđija – Novi Pazar                13.00

Javor – Rad              13.00

Mladost – Metalac               13.00

Napredak – Bačka 13.00

ponedeljak

Proleter – Spartak                14.00

Radnik – Vojvodina              14.00

TSC – Mačva            14.00

Voždovac – Crvena zvezda               16.05

Partizan – Zlatibor 18.10

Tabela: C. zvezda 74, Partizan 65, Vojvodina 53, Čukarički 51, Spartak 43, Radnik 41, Proleter 39, TSC 38, Radnički (N) 37, Metalac 36, Voždovac 33, Mladost 32, Novi Pazar 30, Javor 29, Rad 26, Napredak 25, Inđija 23, Zlatibor 21, Mačva 20, Bačka 15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari