Čukarički se ne šali, osma pobeda za preticanje Crvene zvezde 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ekipa sa Banovog brda na čelu tabele Superlige, makar do večerašnje utakmice branioca titule.

Čukarički godinama ne uspeva da uđe u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, ali se zato jedan od retkih privatnih fudbalskih klubova u Srbiji godinama nalazi u samom vrhu domaćeg fudbala.

Posle današnje pobede nad Voždovcem na krovnom stadionu jednog beogradskog tržnog centra – 0:3 (0:2) i na najvišem mestu na tebeli Superlige, najmanje do večerašnjeg  duela Crvene zvezde i Napretka,

Bila je to rutinska egzekucija u uvodnom meču 12. kola domaćeg prvenstva, a izabranici Dušana Kerkeza ponovo su demonstrirali karakterističan ofanzivni fudbal, nastavivši ovosezonsku praksu postizanja golova na svakoj utakmici SLS.

Koliko je Čukarički bio bolji od Zmajeva videlo se maltene u svakom potezu i trenutku. I kad su na semaforu stajale nule i dok se sastav Nikole Puače oslobodio i ohrabrio početkom drugog poluvremena, kao i dok su rezervisti pokušavali da što bolje iskoriste dobijenu minutažu.

Prosto, Brđani imaju dovoljno igrača kadrih da prave razliku. Primera radi, novjalija iz belgijskog Kortrajka Mohamed Badamosi nije „poentirao“, ali je zato nosio na leđima odbranu domaćina i za razliku od duela sa Vojvodinom, kada je bio dvostruki strelac, ovog puta pomogao asistencijom ekipi.

Tako što se „otresao“ Filipa Damjanovića i sjajno poslužio Đorđa Ivanovića, a povratnik na domaću scenu i nekadašnji ofanzivac Partizana, u 26. minutu uradio ono što su prethodno propustili Lučić i Ovusu.

Upravo je Ovusu bio možda i najagilnji igrač utakmice. Probijao je odbranu Voždovca, često stvarao višak, razigravao kolege… Domaćin nije mogao da prati takav ritam, pala mu je i koncentracija, što je posle kornera Marka Docića iskoristio 18-godišnji Bojan Kovačević i udostručio prednost (38).

Zmajevi su u prvom delu zapretili samo preko Vujnovića, početkom drugog ušao je novajlija iz Vojvodne, Mihajlo Nešković, malo razdrmao ekipu koja je pokušala preko Hajdina i Ivezića da se vrati u život, međutim nisu oni nego rival iskoristio šansu. I to preko rezervista: Jovan Lukić je doveo Ibrahima Endijaea u izglednu situaciju, a Senegalac pogodio i na drugom uzastopnom gostovanju (74).

U dosadašnjem toku superligaške sezone 2022/2023, Kerkezovi izabranici ostvarili su osam trijumfa, uz jedan remi, dva poraza i jednu utakmicu manje od većine ostalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari