Čukarički u Firenci: Fiorentina bi da pobedom čestita svom predsedniku 48 godina braka 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U trećem kolu Lige konferencija fudbaleri Čukaričkog su u četvrtak u 21 čas gosti Fiorentine na stadionu „Artemio Franki“ u Firenci.

Dan pre utakmice na klupskom nalogu na mreži Iks su upućene srdačne čestitke predsedniku „viole“ Roku Komisu, 73-godišnjem italijansko-američkom poslovnom čoveku iz medijske industrije, i njegovoj ženi Katarini  za 48 godina braka.

 

Domaćin je potpuni favorit. Trener Vinčenco Italijano i igrači bi da čestitaju svom poslodavcu i pobedom, a mogu li „brđani“ da im pokvare veselje na dva leta pre zlatne svadbe?

Luka Adžić, krilo Čukaričkog, smatra da mogu iako će gosti biti bez desnog beka Miladina Stevanovića i polušpica Luke Stojanovića, dva značajna igrača. Pod upitnikom je senegalsko desno krilo Ibrahima Ndiaje.

„Bio sam pet godina u inostranstvu i znam šta ovakve utakmice znače. Biće to još jedno veliko iskustvo i prilika mlađima da se dokažu i afirmišu. Nismo došli kao turisti već da pokušamo da načinimo nešto. Ja verujem u čudo“.

Fiorentina je peta u Seriji A posle devetog kola. U poslednjem meču u gostima savladala je šampiona Napoli (3:1), ali umesto da pobedu kruniše na svom terenu zatim, iznenađujuće je izgubila od Empolija u nedelju (2:0).

To odavno nije tim s kojim se Crvena zvezda poigrala u letošnjoj prijateljskoj utakmici na Marakani (5:0), dajući svih pet golova u prvih pola časa igre. „Ljubičasti“ su značajno napredovali uz nekoliko pojačanja. Italijano je ponovo uspostavio sistem kojim se Fiorentina prošle sezone domogla finala Lige konferencije.

Da su se ranije sreli, igrači Čukaričkog bi se nadmetali i s Lukom Jovićem i Aleksom Terzićem. Pošto je prvi prešao u Milan, a drugi u Salcburg, srpska knjiga je pala na jedno slovo – Nikolu Milenkovića, standardnog u halfovskoj liniji.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari