Ćus Mateo: Čestitam Partizanu na pobedi 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana su ostrvarili impresivnu pobedu u 32. kolu Evrolige.

U krcatoj Štark areni pao je španski velikan, Real Madrid, rezultatom 104:90.

Na taj način su crno-beli došli nadomak raja, odnosno TOP 8 faze Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića su na maestralan način odigrali protiv slavnog Reala i do nogu ga potukli.

Srpski tim je na tri minuta pre kraja meča poenima centra Matijasa Lesora sa linije slobodnih bacanja prebacio čuvenu „stotku“ kada su i poveli sa ogromnih „plus 20“ – 100:80.

Crno-beli dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja imaju učinak 18-14, a u preostala dva meča sastaće se sa Monakom u gostima i sa Panatinaikosom u „Štark areni“.

S obzirom na to da su pobede upisali i Žalgiris i Baskonija (imaju skor 17-16), ekipa iz Humske u doigravanje neće proći samo ukoliko izgubi oba naredna duela, a Litvanci i Španci zabeleže oba trijumfa.

Baskonija u poslednja dva kola dočekuje Asvel i gostuje Olimpijakosu, a Žalgiris u Kaunasu igra sa Makabijem i ide u Minhen.

Trener Reala čestitao je Partizanu na pobedi na konferenciji za štampu.

„Partizan je pobedio u sjajnoj atmosferi i čestitam im na svemu tome pre svega. Druga stvar, probali smo da igramo disciplinovano i na momente smo je gubili zbog Partizanove dobre odbrane, trebalo nam je vremena da se adaptiramo na tu odbranu i to se osetilo. Atletski su sjajni i odlepili se na poluvremenu, a mi smo se potom vratili i mogli da uradimo još više, ali je Partizan odigrao dobro i pogađao svoje šuteve, pa su zasluženo pobedili“, rekao je on.

Željko Obradović je očekivano bio zadovoljan nakon utakmice.

„Real je bio jedan od favorita u Evroligi na početku sezone, imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu i večeras su demonstrirali kvalitet. Mi smo bili motivisani, a ja sam ponosan na igrače i čestitam im, kao i ovim sjajnim navijačima koji su napravili atmosferu za pamćenje. Nema ništa lepše za trenera nego kada vidi kako su poeni raspoređeni jer je to dokaz da želimo da igarmo timski čak i u četvrtini u kojoj su ubacili veliki broj poena i kada smo branili igru u tranziciji, a oni imali i mnogo slobodnih bacanja. Anđušić je bitan igrač, odigrao je odlično, a pohvale idu svima, timski odlična utakmica i moramo da izgledamo motivisanije od Reala jer oni imaju prednost domaćeg terena u plej-ofu, a mi tamo nismo ni ušli. Pogledao sam rezultate na brzinu i idemo dalje, imamo dva meča bitna u Evroligi, a pre toga ABA liga“, izjavio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari