"Čuvaj mi mesto u timu koji ćeš voditi": Emotivan oproštaj Zdravka Mamića od Miodraga Ješića 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Idejnog tvorca najvećih uspeha u istoriji Dinama iz Zagreba teško pogodila smrt igrača i trenera Partizana.

Miodrag Ješić izgubio je život u saobraćajnoj nesreći 8. decembra, a vest o njegovom preranom odlasku i dalje potresa fudbalsku Srbiju, region i mnoge zemlje u kojima je radio.

Brojni bivši saigrači, fudbaleri koje je trenirao, njegovi saradnici, klubovi koji su mu davali poverenje… još se opraštaju od fudbalskog globtrotera, čiste duše i obraza.

Među njima i Zdravko Mamić, kontroverzni funkcioner čije je ime sinonim za silne titule Dinama, evropske uspehe Modrih i prebogate transfere fudbalera sa Maksimira u beli svet.

„Pismo mom prijatelju i bratu Miodragu Ješiću,

Ne mogu se sjetiti trenutka u mom životu da me nešto šokiralo, sledilo i rastužilo kao kada su mi zajednički prijatelji javili pretužnu vijest da je moj prijatelj i brat Ješa poginuo. Šok, novjerica i tupost mog uma i tijela nije mi dozvolila da izustim i riječ. Poštovali smo jedan drugog, voljeli se, pjevali, kitili muziku u Bugarskoj, u Loveču, u Sofiji i komunicirali telefonom.

Zadnji put si me zvao prije nekoliko mjeseci iz Saudijske Arabije i dogovorili smo druženje u Mostaru. Dragi moj Ješa, bio si hrabar, srčan i posebno veseo čovjek. Ljudina, gromada, čista pozitiva. Nedostajat ćeš. Doviđenja moj brate i čuvaj mi mjesto u svojoj momčadi koju ćeš ti voditi.

Voli te i ljubi tvoj brat Maminjo!
Doviđenja ❤️“, stoji u Fejsbuk objavi čuvenog Mamića.

Komemoracija povodom smrti Miodraga Ješića biće održana 12. decembra u 10 časova, u prostorijama Partizanovog sportskog centra u Zemunu, a sahrana od 12 sati na Topčiderskom groblju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari