Cvetković i Obradović na klupi Srbije 1Foto: FoNet/EHF Euro 2016 (arhivska fotografiaj)

Muška i ženska rukometna reprezentacija Srbije dobila je nove selektore.

Upravni odbor Rukometnog saveza odlučio je da najbolje srpske rukometaše vodi Jovica Cvetković, sa kojim su „orlovi“ započeli kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, dok će selektor dama umesto Dragice Đurić, biti Ljubomir Obradović.

Jovica Cvetković bio je prvi selektor reprezentacije Srbije, koju je vodio u periodu od 2006. do 2009. godine. Sa njim na klupi, srpski rukometaši osvojili su osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine. U trenerskoj karijeri osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom, makedonskim Metalurgom i banjalučkim Borcem.

Na drugoj strani Ljubomir Obradović jedan je od najvećih trenerskih uspeha napravio sa juniorima Jugoslavije osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2000. godine. Osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom i makedonskim Vardarom, a posle šampionskog niza od šest titula na klupi portugalskog Porta, obavljao je i funkciju selektora reprezentacije Crne Gore sa kojom se plasirao na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

Rukometni savez saopštio je da su ostali kandidati za selektore bili Nedeljko Vučković (muškarci), Radan Rovčanin, Nenad Kraljevski, Šandor Rac, Časlav Dinčić i Bratislav Obućina (žene).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari