Da čudo potraje 1

Mnogi su očekivali bolje dane za mušku rukometnu reprezentaciju Srbije s novim selektorom Jovicom Cvetkovićem, ali niko nije verovao da će povratak nekada velikog igrača na trenersku klupu “orlova” doneti benefi već na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Da li zato što su domaći igrači ustali na levu nogu i(li) su potcenili rivala, inače u konstantnom padu od osvajanja kontinentalnog srebra 2012. godine, ili zbog toga što su nasledniku Dejana Perića bila dovoljna samo tri treninga da im raširi krila, pa im je skoro sve polazilo za rukom, tek naš tim je u Gdanjsku bio bolji od bronzane selekcije sa poslednjeg šampionata sveta – 32:37 (14:20) i njihovih 10.000 bučnih navijača.

– Pozitivno sam iznenađen onim što smo prikazali na terenu. Napravili smo korak napred, a ova pobeda može da dovede do boljeg statusa rukometa u zemlji. Voleo bih da i naše utakmice gleda 10.000 ljudi kao što je to slučaj u Poljskoj – priznaje i priželjkuje novi (stari) pivotmen Rastko Stojković.

Da uspeh bude neverovatniji naši rukometaši su do njega došli odličnom igrom i konstantnom kontrolom rezultata.

– Ni sami nismo očekivali tako dobro otvaranje utakmice, a posle toga smo samo nastavili da igramo snažnu odbranu, iz koje su se ređale brze kontre i tzv. laki golovi. Kada su krenuli da nas jure, pametno smo ih kažnjavali. U našoj ekipi ima isuviše dobrih igrača iz ozbiljnih evropskih klubova da bi ovo predstavljalo iznenađenje, ali jeste veliki uspeh, jer Srbija odavno nije na strani dobila nekog jakog protivnika – objašnjava bek Petar Nenadić.

Međutim, bodovi iz Poljske neće imati potrebnu težinu ako i utakmica sa Belorusijom, ove nedelje u niškom “Čairu” (17.00) ne bude imala isti ishod.

– Napravili smo značajan korak ka plasmanu na EP. Hvala mojim igračima na doslovnom izvršenju svih zadataka koji su im bili postavljeni pre ove utakmice. I protiv Belorusa moraju tako – podseća selektor Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari